Biztos ez a jó irány? Milliárdokat költ a kormány, hogy hazacsábítsa a külföldön élő magyarokat

HelloVidék   
  Megosztom
Biztos ez a jó irány? Milliárdokat költ a kormány, hogy hazacsábítsa a külföldön élő magyarokat

Hárommillió eurót különít el a magyar kormány hazaváró irodák, valamint telefonos ügyfélszolgálat és internetes portál létesítésére azzal a céllal, hogy külföldön élő magyarokat győzzön meg arról, hogy ideje hazaköltözniük – írja a Kisalföld és az osztrák Volksgruppen beszámolói alapján a Magyar Nemzet.

A lapok információi szerint összesen 27 ilyen iroda fog nyílni országszerte, a közeljövőben, köztük Szombathelyen, Sopronban, Győrben és Nagykanizsán is.

Ahogy Magyar Nemzet írja, a hazaváró irodák a hazatelepüléshez kaphatnak hasznos információkat az érdeklődők, és a tervek szerint mindjárt el is intézhetik a költözéssel kapcsolatos ügyeket, így például az igazolványaikat is elkészíttethetik.

A kormány csak ebben az évben 1,1 milliárd forintot, azaz nagyjából 3 millió eurót, jövőre pedig további 103 millió forintot tervez költeni arra, hogy hazacsábítsa a magyarokat.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

iroda

kormányhatározat

külföldi magyarok

hellovidek