Nem egyszerű tűzifához jutni ezen a vidéki településen: kinek éri ez meg?

HelloVidék   
  Megosztom
Nem egyszerű tűzifához jutni ezen a vidéki településen: kinek éri ez meg?

November 20-ig igényelhetnek szociális célú tűzifát a rászorulók Mánfán. Az önkormányzat felhívása szerint az élhet a lehetőséggel, aki nem rendelkezik vagyonnal, illetve nincs tüzelője, és annak beszerzéséről más módon nem tud gondoskodni - írja a Bama.

A vármegyei lap szerint azonban nem csak a saját vagyon és a tüzelőanyag megléte a mérvadó, hanem az egy főre jutó havi jövedelem is számít az igényléskor. A szociális tüzifa iránti kérelmet tehát november 20-ig nyújthatják be a mánfaiak a helyi családsegítő szolgálatnál.

Mint írják, elbíráláskor előnyben részesülnek az aktív korúak támogatásra, a lakhatási települési támogatásra, illetve az időskorúak járadékára jogosultak, valamint azok, akik halmozottan hátrányos helyzetű gyermeket nevelnek - emelte ki felhívásában az önkormányzat.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

tüzifa

tüzelő

tüzelés

tüzelőanyag

mánfa

baranya

igénylés

hellovidek