Nagy dobásra készül a vidéki város: mutatjuk, milyen kiállítással várják a látogatókat

MTI   
  Megosztom
Nagy dobásra készül a vidéki város: mutatjuk, milyen kiállítással várják a látogatókat

Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban, a kiállítás főszereplői a régmúlt és a jelen két- és négykerekű járművei lesznek.

A veterán közlekedési eszközök mellett a házigazda és az esemény főszponzora, a Magyar Suzuki is bemutatkozik teljes termékpalettájával. Az esztergomi gyártású, több szakmai és közönségdíjjal is jutalmazott autómodellek mellett motorkerékpárokat és hajómotorokat is felvonultatnak. Az Akkor és Most Jármű Expo április 27-28-án a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

A kiállítás része lesz egy 100 éves időszakot felölelő rádió-, fotó- és filmtechnikai eszközöket bemutató és alkalmazó ipartörténeti tárlat. A látogatók a "Hang&Kép - A múlt innovációja a jelen inspirációja" bemutatón tanulmányozhatják ezeknek az eszközöknek a változását és társadalmi hatását. Az esztergomi fotográfiák a város és térsége életét, fejlődését, míg a történelmi hang- és képes anyagok a korabeli technológiai alkalmazását mutatják be.

Mindkét napon 10:00-18:00 között ingyenesen látogatható a kiállítás és minden kísérőrendezvény a Rugby Club rendezvényterületén. Az idén április 30-án rendezik a Kis-Dunán a hagyományos lampionos felvonulást, amikor zenés kísérettel és színes fényekkel feldíszített hajók, csónakok úsznak le a Kis-Dunán.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

szórakozás

esztergom

kiállítás

program