Rengeteg magyarnak eszébe se jut, pedig anyagi jólétük múlhat rajta: neked van?

Pénzcentrum   
  Megosztom
Rengeteg magyarnak eszébe se jut, pedig anyagi jólétük múlhat rajta: neked van?

Egy közelmúltban elvégzett kutatás szerint Magyarországon mindössze a lakosság alig több mint 30 százaléka rendelkezik életbiztosítással, miközben közel kétharmada tisztában van vele, hogy enélkül a biztosítási forma nélkül nem érezheti felkészültnek magát a jövő váratlan kihívásaival szemben. Ennek a látszólagos ellentmondásnak az egyik lehetséges megoldása szigorúan anyagi természetű – bizonyos esetekben egyszerűen túl drágák ezek a biztosítások, jóllehet hiányuk sajnos valódi családi tragédiákhoz vezethetnek. A Pénzcentrum most azt járta körül, hogy mégis kik azok, akiknek mindenképp rendelkezniük kéne ezzel a biztosítási fajtával, valamint azt is megnézték, hogy körülbelül mekkora biztosítási összeget érdemes választani, illetve milyen kiadásokkal jár mindez.

Ahogy a portál írja, idén ősszel jelent meg egy, az Ipsos Piackutató Zrt. által az Alfa Biztosító felkérésére megjelent kutatás, amely többek között arra kereste a választ, hogy mennyire felkészült a magyar lakosság a váratlan élethelyzetekre, illetve mi az emberek elképzelése arról, hogy ők maguk mit tehetnének a felkészültségük javítása érdekében. A felmérés egyik meglepő eredménye az volt, hogy

Bizonyos szempontból még furcsábbá teszi a fenti eredményt, ha hozzátesszük, hogy ugyanebben a kutatásban a megkérdezettek 63 százaléka mondta azt, hogy rendelkezik lakásbiztosítással (azok aránya, akik szerint rendelkeznünk kell ezzel a biztosítási formával ahhoz, hogy felkészültnek érezhessük magunkat 69 százalék volt). Bár ez a 63 százalék sem tűnik túlságosan magasnak – főleg akkor, ha figyelembe vesszük, hogy a jelzáloghitellel rendelkező háztartásoknak a hitelt nyújtó bank is előírja, hogy legyen biztosításuk -, mégis van az egésznek egy olyan különös olvasata, hogy az emberek előbb gondolnak egy vagyontárgy, mint a saját életük biztosítására.

A fenti aránytalanságot egyrészt magyarázhatja, hogy senki sem szeretné, hogy a sokszor egy élet munkájával megteremtett ingatlan megsemmisüljön, illetve senki sem szeretne az utcára kerülni. Ezzel szemben egy baleset okán bekövetkező hirtelen halál elsőre talán kevésbé tűnik fenyegető veszélynek. Abba azonban már kevesebben gondolnak bele, hogy meghalni nem csak balesetben lehet, illetve egy nem halálos kimenetelű baleset is elegendő lehet ahhoz, hogy a sebesült a jövőben ne legyen képes eltartani magát és/vagy másokat.

Kinek nem szabadna spórolni ezen? Mi az, amikre mindenképp biztosítsuk magunkat? Milyen biztosítási csomagok léteznek és mennyibe kerülnek? A Pénzcentrum teljes cikkéből kiderül, ide kattintva.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

biztosítás

életbiztosítás

lakásbiztosítás

pénzcentrum