Kiadták a figyelmeztetést: veszélyessé vált a levegő minősége ezeken a településeken

MTI   
  Megosztom
Kiadták a figyelmeztetést: veszélyessé vált a levegő minősége ezeken a településeken

Veszélyessé vált a szálló por miatt a levegő minősége a Sajó völgyében - derül ki a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) pénteken közzétett, az előző napi méréseket ismertető térképének adataiból.

A levegőhigiénés index rendszere négy kategóriát tartalmaz: elfogadható, kifogásolt, egészségtelen és veszélyes. Az NNGYK adatai szerint veszélyes a levegő minősége a Sajó völgyében Sajószentpéteren és Kazincbarcikán, egészségtelen Putnokon.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a következő napokban éjszakánként egyre nagyobb területen képződik köd, rétegfelhőzet, amely napról napra egyre lassabban zsugorodik, egyre többfelé maradhat meg tartósan. Csak kevés helyen élénkülhet meg a jellemzően déli, délnyugati szél, így várhatóan egyre több helyen haladja meg a szálló por napi átlagkoncentrációja az egészségügyi határértéket. A hét végén várhatóan feltámad a szél és megnő a csapadék esélye, így javulás következhet be a levegő minőségében.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

meteorológia

légszennyezettség

életmód

veszély

egészség