Videón a mentőakció: cuki fülesbagoly bébit találtak a kisváros főterén, egy fenyő alatt

RTL   
  Megosztom
Videón a mentőakció: cuki fülesbagoly bébit találtak a kisváros főterén, egy fenyő alatt

Alig párhetes erdei fülesbagoly-fiókát találtak január elsején Mezőhegyes főterén, egy fenyő alatt.  A Magyar Madártani Egyesület kimentette őket. Videóra vették a mentőakciót.

Az erdei fülesbagoly-fiókák szülei rendhagyó módon nem tavasszal, hanem már novemberben fészket rakhattak a tojásoknak - közölték az RTL Híradójában. A Magyar Madártani Egyesület szakembere szerint az eset nem példa nélküli, de ritka, legutóbb húsz éve fordult elő Jászberény környékén. A szülők az enyhe tél miatt dönthettek a fészekrakás mellett. Mivel a fióka még nem tud repülni, a szakemberek jobbnak látták, ha a fióka védett helyre kerül, ezért döntöttek a "kilakoltatás" mellett.

Egy szegedi lakótelepre is beköltöztek a baglyok

A napokban költöztek be városi telelőhelyeikre a baglyok és ebben a hónapban kezdődik meg országos számlálásuk - erről is az RTL adott hírt. Szegedre is megérkezett a szokásos nagy csapat. 70-80 gubbasztó madarat is meg lehet figyelni egyszerre a tarjáni városrészben.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

mentés

bagoly

jászberény