Itt vannak a friss adatok: ilyen a levegő minősége az országban

MTI   
  Megosztom
Itt vannak a friss adatok: ilyen a levegő minősége az országban

Javult a levegő minősége az országban - derül ki a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) vasárnap közzétett, az előző napi méréseket ismertető térképének adataiból.


 

Az NNGYK adatai szerint szombaton sehol nem mértek veszélyes minőségű levegőt, de továbbra is egészségtelen Ajka, Sajószentpéter és Miskolc levegője. Tizenkét település - Sopron, Sarród, Győr, Tatabánya, Várpalota, Kaposvár, Pécs, Budapest, Putnok, Kazincbarcika, Hernádszurdok, Nyíregyháza - levegőjének minősége kifogásolt, a többi mérőállomás elfogadható értéket rögzített.

A HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzése szerint vasárnap a Győr-Békéscsaba vonaltól északra nagy területen lesz erős, a magasabban fekvő területeken viharos a szél, ennek nyomán a levegő minősége az Északi-középhegység keleti felében jelentősen javulhat, míg nyugaton, délnyugaton a nyugodt időjárás hatására újra romlani kezd.

Hétfőn az ország északi felében az erős északnyugati szél hatására többnyire kedvezően alakul a levegő minősége, de a déli, délnyugati területeken tovább emelkedhet a légszennyező anyagok koncentrációja. A déli határ mentén gyenge csapadék előfordulhat, ami arrafelé mérsékelheti a levegő minőségének romlását.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

életmód

levegő mindőség

magyarország

levegő