Megszületett az év első börtön kiscsikója, Kiskegyed: fotón pózol a kis magyar büszkeség

HelloVidék   
  Megosztom
Megszületett az év első börtön kiscsikója, Kiskegyed: fotón pózol a kis magyar büszkeség

Mint a BvOP közleményéből kiderült, az Állampusztai Mezőgazdasági és Kereskedelmi Kft. több száz elítéltet foglalkoztat, és közel tízezer hektárnyi földön gazdálkodik.

Az Állampusztai Kft. egyik fő tevékenységi köre az állattenyésztés. Állattartó telepein a hizlalásokon felül jelentős hangsúlyt fektetnek az őshonos állatfajok, törzstenyészetek fenntartására. A nemzeti kinccsé nyilvánított nóniusz lófajta tenyésztésében jártas társaság lovászatában a létszámbővülésre nem kellett sokat várni: idén januárban Büszke és Rosszpénz utódjaként megérkezett az idei év első csikója, Kiskegyed.

- adta hírül a BPOV.

Az Állampusztai Országos Büntetés-végrehajtási Intézettel szoros együttműködésben tevékenykedő Állampusztai Mezőgazdasági és Kereskedelmi Kft. több száz elítéltet foglalkoztat, és közel tízezer hektárnyi földön gazdálkodik. A társaság szántóföldi növénytermesztés és feldolgozás mellett több száz mangalicát, valamint több ezer baromfit, juhot és nóniusz fajtájú lovat gondoz. A lovászatban több mint harminc éves tenyésztés eredményeként sikerült egy erős, hosszú hasznos élettartamú, nyugodt vérmérsékletű, bármilyen körülmények között felhasználható lótípust kialakítani. Ezek a tulajdonságok elengedhetetlenek egy rendészeti munkát ellátó lónál.

A Készenléti Rendőrséggel együttműködés keretében évente többször kerül sor csikószemlére, mely során a hároméves, vagy annál idősebb herélteket nézik át, majd előszűrik őket méretük, idegrendszerük és lábszerkezetük alapján. A kiválasztott lovak egy részletes egészségügyi vizsgálaton vesznek részt, mely sikeres teljesítése után megkezdhetik a Készenléti Rendőrség dolgozói által irányított alapképzést. A januári csikószemlén három egyedet – Hadnagyot, Hajdút és Hírest választották ki.

- közölték, majd hozzátették, a juhászatban is megindult az ellési időszak. A húsvéti értékesítésre szánt 500 fős állomány 7 új kisbáránnyal szaporodott. A magyar merinó juhok elsősorban a gyapjútermelő képességük miatt voltak nevezetesek, viszont a gyapjú iránti csökkenő kereslet következtében előtérbe került fiatalkori hústermelő képességük.

Fotó: BvOP

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

börtön

csikó bvop