Letaglózó képsorok: döbbenet mennyi embernek kell nélkülöznie idehaza

HelloVidék   
  Megosztom
Letaglózó képsorok: döbbenet mennyi embernek kell nélkülöznie idehaza

Még mindig rengetegen járnak ételosztásra Magyarországon. Míg korábban leginkább hajléktalanok érkeztek, mára egyre többen vannak a kisnyugdíjasok, vagy kisgyerekes családok is, akiknek jól jön a segítség.

Legutóbb a Kéretlen Figyelem Egyesület 150 adag töltött káposztát osztott ki Debrecenben a rászorulóknak, ám ennél sokkal többen álltak sorba ételért. Országszerte nagy a tömeg az ételosztásokon, és ez a szám folyamatosan növekszik – derült ki az ATV Híradó riportjából.

A debreceni ételosztáson az adományoknak és az egyesületnek köszönhetően senkinek sem kellett üres kézzel hazamenni, ugyanis mindenki kapott friss kenyeret és péksüteményt. Az egyesület több mint tíz éve szervez ételosztást minden hónap utolsó vasárnapjára: a rászorulók azt mondják, hogy nagy segítség ez a lehetőség.

A szervezők addig akarják csinálni ezeket az akciókat, ameddig csak bírják. Mint mondják, egyre többen érkeznek, és már nemcsak hajléktalanok szorulnak rá a segítségre, sok nyugdíjas és kisgyermekes család is beáll a sorba.

Egyre nehezebb a helyzet, de szerencsére elég sok adományt kapunk, és ez segít. Az a mai nap folyamán is kiderült, lényegesen többen vannak és egyre többen vannak azok az emberek, akik rászorulnak az ingyenes ételosztásra

– mondta az ATV-nek a Kéretlen Figyelem Egyesület alelnöke.

A gyerekekkel érkezőknek a szervezők mindig külön kedveskednek. A kicsik játékot, édességet vagy más finomságot kapnak az ételosztásokon.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

életmód

ételosztás

rászoruló családok

hajléktalanok