31 napon át minden nap fürdött a jeges Balatonban: el se hiszed, mi történt a füredi hölggyel

HelloVidék   
  Megosztom
31 napon át minden nap fürdött a jeges Balatonban: el se hiszed, mi történt a füredi hölggyel

Minden nap megmártózott a jéghideg Balatonban Tamási Györgyi. A balatonfüredi egykori pedagógus, az aszófői Levendula-labirintus tulajdonosa újév napján ismerkedett meg a jeges fürdőzéssel. Az erőpróba azonnal rabul ejtette, és megfogadta, hogy egy hónapon át minden nap belemegy a jeges vízbe - írja a Likebalaton.

Tamási Györgyit, a balatonfüredi egykori pedagógust, az aszófői Levendula-labirintus tulajdonosát nem tántorította vissza sem a metsző, januári szél, sem a tavon keletkezett jég. Ha kellett, segítséget hívott, és léket vágatott magának az örvényesi strandon. Volt, hogy a szertartást a napsütés tette élvezetesebbé, máskor a holdvilág és a sarki fény okozott feledhetetlen perceket. Minderről pedig a Facebook oldalán is beszámolt.

Ahogy azt a likeBalaton.hu-nak elmesélte, egy veszprémi salsa-táncos csoportban vetette fel egyik társuk, hogy próbálják ki a hidegvizes mártózást, és az ahhoz kapcsolódó Wim Hof-féle légzéstechnikát. Pár nap alatt megszűntek a bőrproblémái, elmúlt a vállfájása, gyorsult az anyagcseréje. Ezért határozta el, hogy januárban minden nap merül egyet a Balatonban

– emlékezett vissza a füredi hölgy.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

balaton

fürdés

tél

jeges víz