Szörnyű tragédia Nagyecseden: sorra hazaküldték az orvosok, másnap meghalt a 13 éves lány

RTL   
  Megosztom
Szörnyű tragédia Nagyecseden: sorra hazaküldték az orvosok, másnap meghalt a 13 éves lány

Egyetlen lányukat siratják a zokogó szülők. A 13 éves Nikolettát múlt szerdán veszítették el. Tüdőgyulladásban halt meg. Mire kórházba került a 13 éves nagyecsedi lány, már olyan gyorsan romlott az állapota, hogy nem tudták megmenteni - számolt be az RTL Híradója.

Múlt hétvégén lett beteg egy 13 éves nagyecsedi lány, akit ezért hétfőn háziorvoshoz vittek a szülei - számolt be az RTL Híradó. Ott azt mondták nekik, egy influenzaszerű vírust kaphatott el, otthon kúrálják. Éjszaka 39 Celsius-fokos láza lett, és mivel kedd estére a lány már a hátát és mellkasát fájlalta, ezért azonnal kocsiba ültek és a mátészalkai orvosi ügyeletre vitték, de innen is hazaküldték őket. Két óra múlva már vért hányt és fájt a szíve, úgyhogy újra Mátészalkára mentek, de ezúttal a gyermeksürgősségire.

Onnan már mentő vitte Nikit a nyíregyházi kórházba, ahol hajnali háromkor intenzív osztályra került, majd altatásba, de a légzése összeomlott. Szerda reggelre meghalt.

Ez így büntetlenül nem maradhat. Hogy az én lányom meghalt, ártatlanul

– mondta az édesapa, Petrohai Ferenc.

A gyermek háziorvosa nem nyilatkozott a Híradónak. Az orvosi ügyeletet ellátó Mentőszolgálat azt közölte, hogy súlyos állapotra utaló tüneteket nem észleltek, viszont jelezték, hogy rosszullét esetén gyermekambulanciára menjenek. A mátészalkai kórház szerint a gyermeksürgősségi ügyeletes orvosa indokoltan kérte az azonnali átszállítást Nyíregyházára, de olyan gyorsan romlott a lány állapota, hogy már nem tudták megmenteni.

Késmárky András sürgősségi szakorvos ennek kapcsán elmondta, hogy vírusos megbetegedések bakteriális szövődményekkel, felülfertőződéssel végződhetnek. Egy így kialakult tüdőgyulladás vagy még súlyosabb esetben vérmérgezés a beteg állapotának súlyosbodásához, illetve halálához vezethet.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tragédia

egészség

halál

ügyelet

magyar egészsegügy