Szívszorító: felújítás miatt kiköltöztették őket, most egy kombi BMW-ben lakik a veszprémi pár

HelloVidék   
  Megosztom
Szívszorító: felújítás miatt kiköltöztették őket, most egy kombi BMW-ben lakik a veszprémi pár

A napokban nagy figyelmet kapott egy pár helyzete, akik életvitelszerűen élnek egy kombi BMW-ben a Stromfeld utca 10. melletti parkolóban. Korábban jogosultak voltak a nővérszálló lakáscélú használatára, ám az épület felújítása miatt ideiglenesen el kellett hagyniuk azt. Az eset felkeltette az önkormányzat és a képviselő-testület figyelmét is - történetükről először a Veol.hu számolt be.

Ahogy a megyei napilap megírta, az önkormányzat alternatív elhelyezést kínált számukra a felújítás idejére, de eddig nem vették igénybe ezt a lehetőséget. A legutóbbi önkormányzati javaslat értelmében, ha továbbra sem hajlandóak az alternatív elhelyezésre, akkor az autójukkal beállhatnak a hajléktalanszálló telkére, és igénybe vehetik a Máltai Szeretetszolgálat által nyújtott szolgáltatásokat. Fontos azonban, hogy ehhez mindkét fél együttműködése szükséges.

A Hír FM Veszprém-Balatonfürednek nyilatkozó Pálinkás Roland önkormányzati képviselő, a Közbiztonsági és Bűnmegelőzési Bizottság elnöke arról tájékoztatott, hogy időközben egy jóakarójuk befogadta őket. Bízik benne, hogy ezzel remélhetőleg megoldódik a probléma, hiszen az önkormányzat számára is az a legfontosabb, hogy senki se kényszerüljön méltatlan helyzetbe.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

veszprém

lakhatás

lakhatási szegénység