Hatalmas szöget vert egy ártatlan kutya fejébe: most megkapta büntetését az egri állatkínzó

MTI   
  Megosztom
Hatalmas szöget vert egy ártatlan kutya fejébe: most megkapta büntetését az egri állatkínzó

Állatkínzás bűntette miatt egy év - két évre felfüggesztett - börtönre ítélt az Egri Járásbíróság egy idős férfit, aki ácsok által használt nagy méretű szöget vert unokája kutyájának fejébe, majd az ebet nyakig a földbe ásta - közölte a Heves Vármegyei Főügyészség szóvivője.

Konkoly Thege László tájékoztatása szerint az Egri Járási Ügyészség emelt vádat a 76 éves szilvásváradi elkövetővel szemben. Az esetről azt írta:

Miután az állat elszökött a család közös otthonából, de megtalálták és hazavitték, a nagyapa 2023 tavaszán úgy döntött, hogy elpusztítja a hároméves kutyát. A férfi előbb egy 20 centiméter hosszúságú szöget vert a kutya homlokába, amivel beszakította az állat koponyacsontját, majd a még élő, fájdalmasan nyüszítő szibériai husky-t egy talicskába tette és kitolta a közeli erdőbe, ahol nyakig beásta a földbe.

Az elpusztult kutya fejét egy gombaszedő vette észre, így találtak rá a tetemre. A falubeliek ezután értesítették a rendőrséget és az állatorvost

- tette hozzá a szóvivő.

A vádirat szerint a férfi súlyos traumát, az ezt követő fájdalommal és félelemérzettel pedig különös szenvedést okozott az állatnak. A járási ügyészség ezt figyelembe véve a tettét beismerő és megbánást tanúsító idős elkövetővel szemben próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását kérte az ügyben eljáró bíróságtól.

Az Egri Járásbíróság az indítványt elfogadva egy év - két évre felfüggesztett - börtönre ítélte a vádlottat, akit kötelezett a bűnügyi költség megfizetésére. A végzés nem jogerős.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

állatkínzás

állatkínzó

eger