Felcsaptak a lángok a szabolcsi településen: nagy erőkkel vonultak ki a tűzoltók

HelloVidék   
  Megosztom
Felcsaptak a lángok a szabolcsi településen: nagy erőkkel vonultak ki a tűzoltók

Csütörtökön kora reggel érkezett jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Ököritófülpösön, a Kossuth Lajos utcában lévő idősek otthonában tűz keletkezett.


 


 

Öt járművel tizenkilenc tűzoltó vonult a helyszínre. Az egyszintes épületben huszonöt lakó és két ápoló tartózkodott. Az épületet egy ember kivételével mindenki elhagyta, négy idős lakót a tűzoltók mentettek ki. Egy mozgáskorlátozott férfi holttestét az egyik szobában, az ágyon találták meg - számolt be róla az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Az ágy és a mellette lévő kerekesszék égett összesen két négyzetméteren. A tüzet egy ott dolgozó kezdte oltani egy porral oltó tűzoltó készülékkel az ablakon keresztül, a még izzó részeket a tűzoltók hűtötték vissza. Az eset során összesen huszonhatan szenvedtek füstmérgezést. A tűzoltók hőkamerával átvizsgálták, majd átszellőztették az épületet.

A tüzet feltehetően ágyban dohányzás okozta, azonban a pontos keletkezési körülmények feltárása érdekében tűzvizsgálat indul.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

életmód

szabolcs-szatmár-bereg megye

tragédia

tűzeset