Generációváltás: merre tart a magyar borászat?

MTI   
  Megosztom
Generációváltás: merre tart a magyar borászat?

Több mint száz anyaországi és határon túli fiatal borász, illetve iparági szereplő részvételével kétnapos szakmai rendezvény kezdődött vasárnap Herceghalmon a Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. és a Junibor - Fiatal Borászok Egyesülete szakmai összefogásával.A Pannon Vinersitas Szabadegyetem elnevezésű szőlész-borász rendezvény fókuszában az eredetvédelem és a nemzetközi trendekhez igazított online- és tartalommarketing áll - tájékoztatták a rendezők az MTI-t.

Csík László, a Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. ügyvezetője kiemelte, hogy a rendezvény elősegíti egy közös, versenyképes regionális árualap feltérképezését, emellett közösségformáló szerepe van, hiszen jelen vannak Erdélytől Felvidékig, Kárpátaljától Muravidékig a legkiválóbb fiatal magyar borászok.

A résztvevők a két nap során innovatív ismeretanyaghoz jutnak, amelyek a korábbi generációk gyakorlati tapasztalataival kiegészülve megalapozhatják a fiatal borászok fejlődését, jövőbeni sikereit

- mutatott rá, majd hozzátette: ez gördülékenyebbé és sikeresebbé teheti a magyar borágazat folyamatban lévő generációváltását.

A rendezvény második napján a fiatal borászok workshopok keretében egy-egy borrégió egyedi arculatának, illetve marketing és értékesítési stratégiájának kialakításával felmérhetik, hogy milyen eszközöket tudnának hatékonyan alkalmazni a saját vállalkozásuk fejlesztésében.

A fórum lehetőséget biztosít arra is, hogy a fiatal borászok bemutatkozzanak az iparági szereplők, magyar borszakírók, szakértők, étteremtulajdonosok, borkereskedők előtt.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

borászat

bor