Jobban jár, aki most veszi meg a halat karácsonyra

HelloVidék   
  Megosztom
Jobban jár, aki most veszi meg a halat karácsonyra

Az előkészített hal és a halkészítmények is kibírják egy hónapig a mélyhűtőben, ezért akár már most meg lehet venni az ünnep halát - hívta fel a figyelmet az InfoRádióban Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet szóvivője.

Most és például december 22-én is ugyanazt a halminőséget lehet kapni, csak most még jobb a kiszolgálás és nagyobb az odafigyelés, egyébként is, a kereskedelembe a haltermékek 80 százaléka mélyhűtött állapotban kerül - mondta Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra é sHalászati Szakmaközi Szervezet szóvivője az InfoRádióban.

Mint Lévai Ferenc rámutatott, elkészítés előtt, felengedés után be kell sózni a halat, hogy az "kidobja" magából a vizet. Ha ezt nem tesszük meg, főzéskor a lé sós lesz, a halhús pedig sótlan.

A magyar halpiacon jelenleg is a ponty a listavezető, az áru 70 százaléka ebből a halfajtából van.

Karácsonykor esszük meg az éves halfogyasztás - mintegy 6 kilogramm - harmadát, de le vagyunk maradva az európai átlagtól (20 kiló), a portugál listavezetőktől pláne, ők 56 kilót esznek meg egy évben.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hal

hellovidék

gasztro

karácsony

ünnep

vásárlás