Magyar siker: bronzérmes lett a miskolci szakács a világbajnokságon

HelloVidék   
  Megosztom
Magyar siker: bronzérmes lett a miskolci szakács a világbajnokságon

Magyar siker a szakács világbajnokságon: a regisztrációja elkeveredett, az előkészített nyersanyag tönkrement, mire Luxemburgba ért vele, mégis sikerrel zárult egy miskolci szakács versenye. Bronzérmes lett a négy évente megrendezett világbajnokságon. Cserei Lászlóné évtizedek óta szakoktatóként dolgozik, ifjú szakácsokat tanít a miskolci szakiskolában - hangozott el az RTL Klub Híradójában.

70 ország 2500 versenyzője közül lett a világ harmadik legjobb szakácsa Cserei Lászlóné a Luxemburgban tartott világbajnokságon. A szakács erre az alkalomra egy 5 fogásos menüsorral készült, fogásait pedig különleges módon tálalta, kifejezetten erre a célra gyártott apró vakolókanalakon helyezte el az ételeket.

A szakács szerint a zsűri legfontosabb szempontja a befektetett munka mennyisége, illetve az, hogy mennyi kreativitást vitt bele a szakács az ételeibe és a tálalásba. Cserei Lászlónénak két kollégája segített felkészülni, azonban nem volt zökkenőmentes a verseny. A kijutás problémát okozott, mivel az autóval megtett hosszú út alatt tönkrementek az előkészített nyersanyagok, valamint a regisztrációja is elkeveredett. De a szakács nem adta fel, egész éjszaka dolgozott az ételeken, aminek meg is lett az eredménye.

Cserei Lászlóné a miskolci szakiskola felkészítő tanára, a tanulói is éppen egy versenyre készülnek. A szakoktató diákjai már szép számmal értek el nemzetközi sikereket, ő azonban most először indult világbajnokságon. Abban bízik, hogy a tapasztalatait minél több tanítványának sikerül átadnia.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. KATTINTS!
  Megosztom

hellovidék

gasztro

gasztronómia

verseny

világbajnokság

cserei lászlóné

szakács