Magyar siker: bronzérmes lett a miskolci szakács a világbajnokságon

HelloVidék   
  Megosztom
Magyar siker: bronzérmes lett a miskolci szakács a világbajnokságon

Magyar siker a szakács világbajnokságon: a regisztrációja elkeveredett, az előkészített nyersanyag tönkrement, mire Luxemburgba ért vele, mégis sikerrel zárult egy miskolci szakács versenye. Bronzérmes lett a négy évente megrendezett világbajnokságon. Cserei Lászlóné évtizedek óta szakoktatóként dolgozik, ifjú szakácsokat tanít a miskolci szakiskolában - hangozott el az RTL Klub Híradójában.

70 ország 2500 versenyzője közül lett a világ harmadik legjobb szakácsa Cserei Lászlóné a Luxemburgban tartott világbajnokságon. A szakács erre az alkalomra egy 5 fogásos menüsorral készült, fogásait pedig különleges módon tálalta, kifejezetten erre a célra gyártott apró vakolókanalakon helyezte el az ételeket.

A szakács szerint a zsűri legfontosabb szempontja a befektetett munka mennyisége, illetve az, hogy mennyi kreativitást vitt bele a szakács az ételeibe és a tálalásba. Cserei Lászlónénak két kollégája segített felkészülni, azonban nem volt zökkenőmentes a verseny. A kijutás problémát okozott, mivel az autóval megtett hosszú út alatt tönkrementek az előkészített nyersanyagok, valamint a regisztrációja is elkeveredett. De a szakács nem adta fel, egész éjszaka dolgozott az ételeken, aminek meg is lett az eredménye.

Cserei Lászlóné a miskolci szakiskola felkészítő tanára, a tanulói is éppen egy versenyre készülnek. A szakoktató diákjai már szép számmal értek el nemzetközi sikereket, ő azonban most először indult világbajnokságon. Abban bízik, hogy a tapasztalatait minél több tanítványának sikerül átadnia.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gasztro

gasztronómia

verseny

világbajnokság

cserei lászlóné

szakács