Itt az új szuperzöldség: ki nem találod, miből keresztezték a caulilini-t

HelloVidék   
  Megosztom
Itt az új szuperzöldség: ki nem találod, miből keresztezték a caulilini-t

Úgy néz ki, mint egy virág, mégsem az: a caulilini valójában a brokkoli és a karfiol zöldségek keresztezése, ami egy kaliforniai farmon látott napvilágot.

Egy családból meglepően sokféle zöldség jöhet. A kínai kel, a bordás kel, a pagodakarfiol, és a kelbimbó egyaránt a káposzta (brassica) nemzetség tagjai, melyeket különféle keresztezésekkel és nemesítésekkel alkottak meg. Ma már elképzelhetetlen lenne nélkülük a konyha, néhány éve azonban még újdonságnak számítottak. A család új tagját, a caulilini-t éppen most alkotta meg egy kaliforniai cég.

A caulilini a Mann’s nevű zöldségtermelő vállalat falai közül került ki, Kaliforniából. A cég arról ismert, hogy az Amerikai Egyesült Államokban ők forgalmaztak elsőként broccolinit, ami a brokkoli egyik speciális fajtája hosszabb szárral és kisebb rózsával. A vállalat azt reméli, hogy a caulilini is hasonló karriert fut be, mint a broccolini.

A Mann’s a caulilini-t egy bébi karifolként írja le, annak ellenére, hogy nem fiatalon szedik le a zöldséget. A boccolini-hoz hasonlóan a caulilini is hosszú, keskeny, gyenge szárral rendelkezik és lazább, kisebb rózsákkal. A zöldség egyediségét az is kiemeli, hogy a szára – ellentétben a hagyományos karfiolokkal – zöld színű, míg a rózsa világos színű, ez különleges megjelenést kölcsönöz a zöldségnek.

A cég képviselője a caulilini kapcsán készített interjúkban megjegyezte, hogy az általuk alkotott zöldség nagyon hasonlít egy ázsiai fajtára, ami Kínában a „song hua” nevet kapta. A kínai zöldségesek „laza karfiolnak” vagy „virágos karfiolnak” is szokták nevezni. Ám míg a song hua csak Ázsiában, a caulilini egyre több helyen található meg az amerikai kontinensen. Még az is lehet, hogy a magyar piacokon is találkozhatunk vele egy kis idő múlva.

Forrás: Modern Farmer

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gasztro

zöldség

caulilini

brokkoli

karfiol

hibrid