Itt az új szuperzöldség: ki nem találod, miből keresztezték a caulilini-t

HelloVidék   
  Megosztom
Itt az új szuperzöldség: ki nem találod, miből keresztezték a caulilini-t

Úgy néz ki, mint egy virág, mégsem az: a caulilini valójában a brokkoli és a karfiol zöldségek keresztezése, ami egy kaliforniai farmon látott napvilágot.

Egy családból meglepően sokféle zöldség jöhet. A kínai kel, a bordás kel, a pagodakarfiol, és a kelbimbó egyaránt a káposzta (brassica) nemzetség tagjai, melyeket különféle keresztezésekkel és nemesítésekkel alkottak meg. Ma már elképzelhetetlen lenne nélkülük a konyha, néhány éve azonban még újdonságnak számítottak. A család új tagját, a caulilini-t éppen most alkotta meg egy kaliforniai cég.

A caulilini a Mann’s nevű zöldségtermelő vállalat falai közül került ki, Kaliforniából. A cég arról ismert, hogy az Amerikai Egyesült Államokban ők forgalmaztak elsőként broccolinit, ami a brokkoli egyik speciális fajtája hosszabb szárral és kisebb rózsával. A vállalat azt reméli, hogy a caulilini is hasonló karriert fut be, mint a broccolini.

A Mann’s a caulilini-t egy bébi karifolként írja le, annak ellenére, hogy nem fiatalon szedik le a zöldséget. A boccolini-hoz hasonlóan a caulilini is hosszú, keskeny, gyenge szárral rendelkezik és lazább, kisebb rózsákkal. A zöldség egyediségét az is kiemeli, hogy a szára – ellentétben a hagyományos karfiolokkal – zöld színű, míg a rózsa világos színű, ez különleges megjelenést kölcsönöz a zöldségnek.

A cég képviselője a caulilini kapcsán készített interjúkban megjegyezte, hogy az általuk alkotott zöldség nagyon hasonlít egy ázsiai fajtára, ami Kínában a „song hua” nevet kapta. A kínai zöldségesek „laza karfiolnak” vagy „virágos karfiolnak” is szokták nevezni. Ám míg a song hua csak Ázsiában, a caulilini egyre több helyen található meg az amerikai kontinensen. Még az is lehet, hogy a magyar piacokon is találkozhatunk vele egy kis idő múlva.

Forrás: Modern Farmer

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gasztro

zöldség

caulilini

brokkoli

karfiol

hibrid