Minden halevőnek itt a helye: csúcsgasztronómia vár Debrecenben!

HelloVidék   
  Megosztom
Minden halevőnek itt a helye: csúcsgasztronómia vár Debrecenben!

A debreceni Farmer Expón Látványkonyhával és önálló standdal jelenik meg a „Kapj rá!” halfogyasztást ösztönző kampány 2019. augusztus 15-18. között. A Farmer Expo Magyarország egyik vezető nemzetközi mezőgazdasági és élelmiszeripari szakkiállítása, amelyet idén már 28. alkalommal rendeznek meg a cívisvárosban.

A Farmer Expo Debrecen nagy múltú agráreseménye, ahol a szakmai rendezvényeket minden évben gyakorlati bemutatók, üzletember-találkozók és termékbemutatók teszik színesebbé. Az esemény része az európai színvonalú szarvasmarha, ló, sertés, és juh showbírálat – olvasható a Farmer Expó közleményében.

Kiemelt jelentőségű a debreceni szakkiállítás keretében a „Kapj rá!” halfogyasztást ösztönző kampány, hiszen többek között látványkonyhával, gyermekfoglalkoztatóval, figyelemfelkeltő játékkal és tematikus halnapokkal hívják fel a figyelmet az édesvízi halfogyasztás fontosságára. Az a kampány legfőbb üzenete, hogy a hal egészséges, változatosan elkészíthető alapanyag, a kiegyensúlyozott táplálkozás része.

Naponta kétszer készülnek majd a finom halételek a „Kapj rá!” stand látványkonyhájában, ahol a gasztronómiában jártas séfek mutatják be, hogyan lehet egyszerűen, szálkamentesen elkészíteni a különféle halakat. Augusztus 15-én a busa és a harcsa, augusztus 16-án az amur és a pisztráng, augusztus 17-én az afrikai harcsa és a süllő, augusztus 18-án pedig a ponty és a busa kerül reflektorfénybe. A látogatók olyan finomságokat kóstolhatnak majd, mint a busavagdalt, a harcsapaprikás, a korhelyhalászlé, a bajor káposztával töltött pisztráng, vagy a thai kókusztejes süllőleves.

A 3-12 év közötti gyermekeket a „Kapj rá!” standon gyermeksarokkal és animátorral várják, akik a helyszínen többek között gyermekfilmeket nézhetnek, kézműves foglalkozásokon, a nagyobbak pedig kerék pörgetős kvízjátékban vehetnek részt. A legügyesebbek ajándékokat és reklámtárgyakat nyerhetnek.

A finomságok mellett ismeretterjesztő kiadványokkal és receptfüzetekkel is gazdagodhatnak a látogatók, amelyekből többek között a halételek feldolgozását, elkészítési módozatait tanulhatják meg. A rendezvényről itt találkató további információ.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

hal

gasztro

halfogyasztás

debrecen

gyerekek