Te tudod, lefekvés előtt hány órával szabad utoljára enni? Az orvosok erre esküsznek

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Te tudod, lefekvés előtt hány órával szabad utoljára enni? Az orvosok erre esküsznek

A táplálkozási szakértő szerint a legfontosabb a rendszeres, megfelelő mennyiségű étkezés, de rohanó világunkban, a határidők és a stressz miatt rengetegen hajlamosak megfeledkezni róla. Pedig nem ártana odafigyelni rá és a bevásárlást is tudatosabban tervezni.

A táplálkozás jelentősen befolyásolja az energiaszintet, ezért télen különösen fontos a tudatos, egészséges étkezés. A rohanó világban, például a határidők és a stressz miatt sokan hajlamosak kihagyni étkezéseket, pedig a legfontosabb a rendszeres, megfelelő mennyiségű étkezés. Érdemes bevásárláskor előre megtervezni akár egy heti menüt is - javasolja Vékony Blanka, a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karának egyik tanára.

Korábbi cikkünkből megtudhatod, hogyan őrizd meg az év végi időszakban, karácsonykor is az egészséged. Az évnek ez a szakasza rendszerint nagyon sűrű: tele van programokkal, családi összejövetelekkel, céges bulikkal, ajándékvásárlással, sütéssel-főzéssel, hogy csak a legáltalánosabb elfoglaltságokat említsük. Fontos azonban, hogy a tengernyi impulzus közepette is tudatos döntéseket hozz a mentális és fizikai egészségeddel kapcsolatban. Itt írtunk arról, mire érdemes odafigyelni az étkezések, vásárlások és a stressz kapcsán.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

táplálkozás

étkezés

stressz

energia