Jó évet zártak a borászok: ez a magyar bor lett az év legdrágább itala

MTI   
  Megosztom
Jó évet zártak a borászok: ez a magyar bor lett az év legdrágább itala

Tagadhatatlan, hogy a jó bornak ára van, de a 40 000 dollár meglehetősen meredeknek tűnik - írja a CNN.

A hírportálon jelent meg egy cikk, melyben azt írják, hogy a 2019-ben piacra dobott legdrágább borként egy magyar terméket tartanak számon, legalábbis ha a palackonkénti árat nézzük. A bor pedig nem más, mint a Royal Tokaji 2008-as eszenciája.

Ahogy a portál írja, a Royal Tokaji borászai szerint viszont, hogy ez a korlátozott számban kiadott bor minden pénzt megér. Külön megemlítik, hogy James Carcass, a magyar székhelyű művész által tervezett egyedi 1,5 literes magnumból csak 20 létezik, amelyek közül 18-at már el is adtak az előző évben. A különleges, magyar bor egészen pontosan negyvenezer dollárba kerül, átszámítva ez palackonként 12 millió forintot jelent.

A természet csodája

Az Essencia a magyarországi Tokaji borvidéken készül, Budapesttől északkeletre, amely népszerű napos kirándulóhelyként szolgál a fővárosba látogató utazók számára.

Az bor elkészítéséhez csak a legjobb aszú szőlő kerül felhasználásra. A látogatók megkóstolhatják a pincészet privát túráin az elkészült borokat. A pincészetbe kicsivel több mint két órás autózás után lehet eljutni, de még így is elég közel van Budapesthez a túristák számára

- mondja Szentkiralyi Orsi, a londoni magyar borász.

Az Essencia önmagában a természet csodája. Nagyon munkaigényes, és több éves munkát igényel a pincében

- teszi hozzá a borász.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne most szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

bor

tokaj

tokaji

royal tokaji eszencia

eszencia