Jó évet zártak a borászok: ez a magyar bor lett az év legdrágább itala

MTI   
  Megosztom
Jó évet zártak a borászok: ez a magyar bor lett az év legdrágább itala

Tagadhatatlan, hogy a jó bornak ára van, de a 40 000 dollár meglehetősen meredeknek tűnik - írja a CNN.

A hírportálon jelent meg egy cikk, melyben azt írják, hogy a 2019-ben piacra dobott legdrágább borként egy magyar terméket tartanak számon, legalábbis ha a palackonkénti árat nézzük. A bor pedig nem más, mint a Royal Tokaji 2008-as eszenciája.

Ahogy a portál írja, a Royal Tokaji borászai szerint viszont, hogy ez a korlátozott számban kiadott bor minden pénzt megér. Külön megemlítik, hogy James Carcass, a magyar székhelyű művész által tervezett egyedi 1,5 literes magnumból csak 20 létezik, amelyek közül 18-at már el is adtak az előző évben. A különleges, magyar bor egészen pontosan negyvenezer dollárba kerül, átszámítva ez palackonként 12 millió forintot jelent.

A természet csodája

Az Essencia a magyarországi Tokaji borvidéken készül, Budapesttől északkeletre, amely népszerű napos kirándulóhelyként szolgál a fővárosba látogató utazók számára.

Az bor elkészítéséhez csak a legjobb aszú szőlő kerül felhasználásra. A látogatók megkóstolhatják a pincészet privát túráin az elkészült borokat. A pincészetbe kicsivel több mint két órás autózás után lehet eljutni, de még így is elég közel van Budapesthez a túristák számára

- mondja Szentkiralyi Orsi, a londoni magyar borász.

Az Essencia önmagában a természet csodája. Nagyon munkaigényes, és több éves munkát igényel a pincében

- teszi hozzá a borász.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

bor

tokaj

tokaji

royal tokaji eszencia

eszencia