A legjobb torták versenyeznek: mutatjuk az Ország Tortája verseny döntőseit

HelloVidék   
  Megosztom
A legjobb torták versenyeznek: mutatjuk az Ország Tortája verseny döntőseit

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete a 2020-as évre is meghirdette a „Magyarország Tortája” versenyt. A Magyarország Tortája címre pályázó különleges édességeknek szigorú követelményeknek kellett megfelelniük. Mostanra kiválasztották a verseny hat döntősét: a finom alkotásokról videó is készült.

Február 6-án a SIRHA Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari és HORECA kiállítás keretében kiválaszották a benevezett torták közül az öt továbbjutót, amelyet a zsűri hatra módosított. Felhívásában az ipartestület úgy fogalmazott, hogy új, kreatív ötleteket, lehetőség szerint magyaros ízvilágot, az ünneppel vagy Magyarországgal összefüggésbe hozható tortákat várnak. Kiemelték, hogy korábbi években már nevezett alkotással nem lehet ismét versenybe szállni.

A neves címre pályázó munkáknak szigorú feltételeknek kellett megfelelniük: nem tartalmazhattak aromákat, fondokat, növényi habot, margarint és modell burkolóanyagot. De a rengeteg remek pályamű közül a zsűri az eredetileg tervezett öt torta helyett hatot juttatott a döntőbe.

Ezek a torták a döntősök, amelyből kiválasztják a 2020-as országtortát:
Tétényi áfonyás mandula – Sztaracsek Ádám
Hunyadi krónikája – Sztaracsek Ádám
Mákvirág – Szívós Zita, Poór István – Budapest, Major cukrászda
Fenséges fügés manna – Marsa Éva Heléna – Vanília és Gelarto cukrászda
Curiositas – Füredi Krisztián tortája – Hisztéria cukrászda
Szegedi boszorkány – Gyuris László – Capella cukrászda

A SIRHA videójában láthatjuk a különleges tortákat:

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

országtorta

torta

édesség

gasztro

gasztronómia

cukrász