A legjobb torták versenyeznek: mutatjuk az Ország Tortája verseny döntőseit

HelloVidék   
  Megosztom
A legjobb torták versenyeznek: mutatjuk az Ország Tortája verseny döntőseit

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete a 2020-as évre is meghirdette a „Magyarország Tortája” versenyt. A Magyarország Tortája címre pályázó különleges édességeknek szigorú követelményeknek kellett megfelelniük. Mostanra kiválasztották a verseny hat döntősét: a finom alkotásokról videó is készült.

Február 6-án a SIRHA Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari és HORECA kiállítás keretében kiválaszották a benevezett torták közül az öt továbbjutót, amelyet a zsűri hatra módosított. Felhívásában az ipartestület úgy fogalmazott, hogy új, kreatív ötleteket, lehetőség szerint magyaros ízvilágot, az ünneppel vagy Magyarországgal összefüggésbe hozható tortákat várnak. Kiemelték, hogy korábbi években már nevezett alkotással nem lehet ismét versenybe szállni.

A neves címre pályázó munkáknak szigorú feltételeknek kellett megfelelniük: nem tartalmazhattak aromákat, fondokat, növényi habot, margarint és modell burkolóanyagot. De a rengeteg remek pályamű közül a zsűri az eredetileg tervezett öt torta helyett hatot juttatott a döntőbe.

Ezek a torták a döntősök, amelyből kiválasztják a 2020-as országtortát:
Tétényi áfonyás mandula – Sztaracsek Ádám
Hunyadi krónikája – Sztaracsek Ádám
Mákvirág – Szívós Zita, Poór István – Budapest, Major cukrászda
Fenséges fügés manna – Marsa Éva Heléna – Vanília és Gelarto cukrászda
Curiositas – Füredi Krisztián tortája – Hisztéria cukrászda
Szegedi boszorkány – Gyuris László – Capella cukrászda

A SIRHA videójában láthatjuk a különleges tortákat:

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

országtorta

torta

édesség

gasztro

gasztronómia

cukrász