Készül a világrekord: hatvankilós harcsát grillleznek egészben a Balatonnál

HelloVidék   
  Megosztom
Készül a világrekord: hatvankilós harcsát grillleznek egészben a Balatonnál

Világrekord-kísérletre készülnek Balatonlellénn július 3-án. Egy közel hatvankilós, több mint két méter hosszú harcsát készít el egészben grillezve Rózsa Gábor mesterszakács. Az apropó Balatonlelle önálló várossá válásának 30. évfordulója, és a világrekord-kísérlet jótékony célt szolgál: az összegyűlt pénzzel a Balatonlellei Mentőállomást és a Magyar Gyerekmentő Alapítványt támogatják. Az elkészült óriási harcsát pedig természetesen a rendezvényre ellátogatók is megkóstolhatják.

Július 3-án, szombaton Balatonlellén a Juliális fesztivál keretén belül hihetetlen konyhai kísérletre készül Rózsa Gábor mesterszakács. Egy közel hatvankilós, több mint két méter hosszú harcsát fog elkészíteni egyben, grillezve, írja a Pecaverzum.

Nemcsak a vizen, hanem a konyhában is meg kell tudni birkózni a feladatokkal, még ha az lehetetlennek is tűnik; lehetetlen pedig nincs, csak hozzáállás kérdése minden

- írja Facebook oldalán a Cyber Balaton.

Az apropó nem más, mint Balatonlelle önálló várossá válásának 30. évfordulója. Ebből az alkalomból nagyszabású programsorozattal készülnek, melynek az egyik fő attrakciója a harcsasütő világrekord-kísérlet.

Egy speciálisan erre az alkalomra készített sütőben fogjuk majd egyben meggrillezni, körülbelül 270 kiló erdélyi faszén felett. 11.30-kor tesszük fel, és körülbelül 4-4 és fél óra alatt készül majd el. A sütést azonban megelőzi majd egy háromnapos pácolás

– mondta el a mesterszakács a Pecaverzumnak.

A világrekord-kísérlet jótékony célt szolgál. Kitesznek egy dobozt, amibe mindenki annyi pénzt dob, amennyit gondol. Az összegyűlt pénzzel a Balatonlellei Mentőállomást és a Magyar Gyerekmentő Alapítványt szeretnék támogatni a mesterszakács elmondása szerint. A kísérletben Rózsa Gábor segítségére lesz az ország több neves szakácsmestere is. Az elkészült óriási harcsát pedig természetesen a rendezvényre ellátogatók is megkóstolhatják ma, július 3-án Balatonlellén.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

gasztro

rekordkísérlet

rekord

balaton

balatonlelle

harcsa

juliális

önálló város

ünnep

évforduló