Imádták ezt a magyar rosét Cannes-ban: világversenyen taroltak a hazai borok

HelloVidék   
  Megosztom
Imádták ezt a magyar rosét Cannes-ban: világversenyen taroltak a hazai borok

A franciaországi Cannes-ban, a világ legnagyobb és legszínvonalasabb, kifejezetten rozéknak szóló világversenyén, a Mondial du Rosé-n öt magyar borászat is arany minősítést szerzett.

A Cannes-ban megrendezett világszínvonalú borversenyen idén 30 országából érkeztek rosék, és több mint 1300 minta közül kerültek ki a legjobbak. A három napig tartó versenyen a bírálók vakkóstolással választanak, arany és ezüst minősítéseket osztanak ki.

Az egri borvidékről aranyérmet kizárólag az Ostoros Családi Pincészet szerzett, Magyarországról pedig még négy borászat, a Csányi, a Frittmann, a Font és a Szentpéteri Pincészet rozéi kapták meg a kiváló, arany minősítést.

A világ roséinak idei minősítését itt találjátok!

A díjnyertes magyar rosék pedig, évjáratokkal együtt:

  • Csányi Pincészet Zrt. - Teleki Tradíció 1881 - Villányi Pinot Noir Rosé - Brut Pinot noir (2018)
  • Frittmann Testvérek Kft - Frittmann Néró NERO ROSE (2020)
  • Szentpéteri Borpince Kft - Szentpéteri Borpince Cabernero 2020 CABERNERO (2020)
  • Magyar Szőlő - és Borkultúra - Font Szaraz Cabernet Sauvignon (2020)
  • Ostrosbor ZRt. - EGRI ROSE (2020)

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 4,73 százalékos THM-el, és havi 96 143 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCreditnél. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 5,49% a THM; a Budapest Banknál 5,68%; a Sopron Banknál 5,72%,  a MagNet Banknál pedig 5,73%; míg az Takarékbanknál 5,78%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, a Raiffeisen Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

magyar bor

világverseny

ostoros pincészet

egri rozé