Imádták ezt a magyar rosét Cannes-ban: világversenyen taroltak a hazai borok

HelloVidék   
  Megosztom
Imádták ezt a magyar rosét Cannes-ban: világversenyen taroltak a hazai borok

A franciaországi Cannes-ban, a világ legnagyobb és legszínvonalasabb, kifejezetten rozéknak szóló világversenyén, a Mondial du Rosé-n öt magyar borászat is arany minősítést szerzett.

A Cannes-ban megrendezett világszínvonalú borversenyen idén 30 országából érkeztek rosék, és több mint 1300 minta közül kerültek ki a legjobbak. A három napig tartó versenyen a bírálók vakkóstolással választanak, arany és ezüst minősítéseket osztanak ki.

Az egri borvidékről aranyérmet kizárólag az Ostoros Családi Pincészet szerzett, Magyarországról pedig még négy borászat, a Csányi, a Frittmann, a Font és a Szentpéteri Pincészet rozéi kapták meg a kiváló, arany minősítést.

A világ roséinak idei minősítését itt találjátok!

A díjnyertes magyar rosék pedig, évjáratokkal együtt:

  • Csányi Pincészet Zrt. - Teleki Tradíció 1881 - Villányi Pinot Noir Rosé - Brut Pinot noir (2018)
  • Frittmann Testvérek Kft - Frittmann Néró NERO ROSE (2020)
  • Szentpéteri Borpince Kft - Szentpéteri Borpince Cabernero 2020 CABERNERO (2020)
  • Magyar Szőlő - és Borkultúra - Font Szaraz Cabernet Sauvignon (2020)
  • Ostrosbor ZRt. - EGRI ROSE (2020)

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

magyar bor

világverseny

ostoros pincészet

egri rozé