Imádták ezt a magyar rosét Cannes-ban: világversenyen taroltak a hazai borok

HelloVidék   
  Megosztom
Imádták ezt a magyar rosét Cannes-ban: világversenyen taroltak a hazai borok

A franciaországi Cannes-ban, a világ legnagyobb és legszínvonalasabb, kifejezetten rozéknak szóló világversenyén, a Mondial du Rosé-n öt magyar borászat is arany minősítést szerzett.

A Cannes-ban megrendezett világszínvonalú borversenyen idén 30 országából érkeztek rosék, és több mint 1300 minta közül kerültek ki a legjobbak. A három napig tartó versenyen a bírálók vakkóstolással választanak, arany és ezüst minősítéseket osztanak ki.

Az egri borvidékről aranyérmet kizárólag az Ostoros Családi Pincészet szerzett, Magyarországról pedig még négy borászat, a Csányi, a Frittmann, a Font és a Szentpéteri Pincészet rozéi kapták meg a kiváló, arany minősítést.

A világ roséinak idei minősítését itt találjátok!

A díjnyertes magyar rosék pedig, évjáratokkal együtt:

  • Csányi Pincészet Zrt. - Teleki Tradíció 1881 - Villányi Pinot Noir Rosé - Brut Pinot noir (2018)
  • Frittmann Testvérek Kft - Frittmann Néró NERO ROSE (2020)
  • Szentpéteri Borpince Kft - Szentpéteri Borpince Cabernero 2020 CABERNERO (2020)
  • Magyar Szőlő - és Borkultúra - Font Szaraz Cabernet Sauvignon (2020)
  • Ostrosbor ZRt. - EGRI ROSE (2020)

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

magyar bor

világverseny

ostoros pincészet

egri rozé