Lehullt a lepel: itt a meglepetés, ezekért az italokért őrülnek meg a magyar sztárok
A magyar fiatalok a pezsgőt és a habzóbort részesítik előnyben a borászati termékek közül – derült ki a Magyar Bormarketing Ügynökség online felméréséből.
A magyar fiatalok a pezsgőt és a habzóbort részesítik előnyben a borászati termékek közül – derült ki a Magyar Bormarketing Ügynökség online felméréséből.
Itthon emelkedtek a hazai borok termelői árai, exportpiacokon viszont kevesebbet fizetnek a magyar borokért. Nem volt áttörés az oltalom alatt álló eredetmegjelöléssel ellátott magyar borok belföldi értékesítési áraiban sem.
December 10-én immár ötödik alkalommal rendezték meg a Nemzetközi Tokaji Aszú Nap nevű programsorozatot a tokaji borászatok. A jeles nap alkalmából összegyűjtöttünk 5+1 kevéssé ismert érdekességet a Tokaji aszúról.
Közös gondolkodással megalkotott stratégia révén erősíthető a magyar bor presztízse külhonban és itthon is Légli Ottó szerint. A Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) elnöke szerint az árak rendezésére lenne szükség a bor- és a szőlőágazatban
A franciaországi Cannes-ban, a világ legnagyobb és legszínvonalasabb, kifejezetten rozéknak szóló világversenyén, a Mondial du Rosé-n öt magyar borászat is arany minősítést szerzett.
Érdekes összefüggések olvashatók ki a KSH frissen közölt adataiból: például az, hogy hazánkban drágábban mérik a magyar bort, mint a határainkon túl.
A könnyed stílusú filmek célja bemutatni és megszerettetni hazánk szőlőtermesztésének és borkészítésének változatos világát és a kiváló minőségű magyar borokat.
Manapság többen vásárolnak bort a szemükre hagyatkozva, mint valaha, háttérbe szorítva olyan szempontokat, mint a szőlőfajta vagy a pincészet. Most olyan magyar borcímkéket mutatunk, amik különlegességükkel kitűnnek a piacon.
A Szent Donát pincészet főborászával, Kovács Tamással beszélgettünk arról, hogyan írja át a klímaváltozás a hazai borászatot, mennyire kell megdolgozni magyarként, ha a külföldi értékesítés a cél, és arról is, miért nem reális az állami bormarketing sikere.
Bor.hu címen hivatalos honlap jött létre a magyar szőlők, borok és borvidékek bemutatására
Hogyan látja pályáját és milyen szellemiséggel tekint a borászatra? Erről mesélt a HelloVidéknek Csetvei Krisztina, a Csetvei Pincészet megálmodója és tulajdonosa.
Milyen támogatásokat kapott az ágazat? Mennyi bort iszik az átlag magyar? Melyek a kedvenc fajták hazánkban? Ennek jártunk most utána cikkünkben.
December 10-én idén negyedik alkalommal ünnepli az egész világ nemzetünk unikális borkincsét: a Tokaji Aszút. Az aszú a királyok bora, a borok királya, de vajon ezt mások is így gondolják a nagyvilágban?
A Pannon Borrégió pincészetei szerint elengedhetetlen lenne az áremelés. Ugyanakkor nehezíti a helyzetüket, hogy világviszonylatban is borpiaci válság van. Milyen lesz a 2021-es évjárat Villányban és Szekszárdon? Ennek is utánajártunk.
Világjárvány közepette Szepsyék a Tokaj-hegyalján elkészítették azt a bort, amely még az ő mércéjük szerint is minden idők legjobbjának számít.
A borászati igények kielégítése szempontjából elegendő mennyiségű szőlőt szüreteltek le idén a gazdák, a kereslet és a kínálat egyensúlyban van.
A karácsonyi menü finomságait a hozzájuk illő nemes nedűkkel lehet igazán méltóképpen megkoronázni, ezért most összegyűjtöttük, milyen borok illenek az egyes fogásokhoz.
A minőség mellett fontos, hogy a magyar borokat, borászati technológiákat piaci oltalmak is védjék. A borászatoknak is lehetőségük van arra, hogy az iparjogvédelmi pályázatból igényeljenek forrást, támogatást.
A 2019-es év a csúcsboroké volt a magyar borfogyasztásban.
A magyar bor értékesítését segítő borpromóciós program forrásaira a tervek szerint 2020 március és április folyamán lehet majd a pályázatokat benyújtani.