
Kiállták a válság próbáját: minden idők legjobb tokaji aszújával rukkolt elő a magyar borászat
Világjárvány közepette Szepsyék a Tokaj-hegyalján elkészítették azt a bort, amely még az ő mércéjük szerint is minden idők legjobbjának számít.
Világjárvány közepette Szepsyék a Tokaj-hegyalján elkészítették azt a bort, amely még az ő mércéjük szerint is minden idők legjobbjának számít.
A borászati igények kielégítése szempontjából elegendő mennyiségű szőlőt szüreteltek le idén a gazdák, a kereslet és a kínálat egyensúlyban van.
A karácsonyi menü finomságait a hozzájuk illő nemes nedűkkel lehet igazán méltóképpen megkoronázni, ezért most összegyűjtöttük, milyen borok illenek az egyes fogásokhoz.
A minőség mellett fontos, hogy a magyar borokat, borászati technológiákat piaci oltalmak is védjék. A borászatoknak is lehetőségük van arra, hogy az iparjogvédelmi pályázatból igényeljenek forrást, támogatást.
A 2019-es év a csúcsboroké volt a magyar borfogyasztásban.
A magyar bor értékesítését segítő borpromóciós program forrásaira a tervek szerint 2020 március és április folyamán lehet majd a pályázatokat benyújtani.
Érdekes összefüggések olvashatók ki a KSH frissen közölt adataiból: például az, hogy hazánkban drágábban mérik a magyar bort, mint a határainkon túl.
A könnyed stílusú filmek célja bemutatni és megszerettetni hazánk szőlőtermesztésének és borkészítésének változatos világát és a kiváló minőségű magyar borokat.
Manapság többen vásárolnak bort a szemükre hagyatkozva, mint valaha, háttérbe szorítva olyan szempontokat, mint a szőlőfajta vagy a pincészet. Most olyan magyar borcímkéket mutatunk, amik különlegességükkel kitűnnek a piacon.
A Szent Donát pincészet főborászával, Kovács Tamással beszélgettünk arról, hogyan írja át a klímaváltozás a hazai borászatot, mennyire kell megdolgozni magyarként, ha a külföldi értékesítés a cél, és arról is, miért nem reális az állami bormarketing sikere.
Bor.hu címen hivatalos honlap jött létre a magyar szőlők, borok és borvidékek bemutatására