Megválasztották az ország legjobb pálinkáit: ez a fürtös meggy zsebelte be a díjat

HelloVidék   
  Megosztom
Megválasztották az ország legjobb pálinkáit: ez a fürtös meggy zsebelte be a díjat

Ha pálinkáról beszélünk, a kereskedelmi pálinkafőzdék munkájának köszönhetően ma már egy magas minőségű, igazi gasztronómiai különlegességre gondolhatunk, mely nemzetünk egyik kiemelkedő produktuma és hungarikumaink egyike - jelentette ki Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára a Nemzeti Pálinkakiválóság Program Díjátadó Gálaestjén, Budapesten.


 

Az államtitkár emlékeztetett, először 2014- ben hirdette meg a minisztérium a programot, melynek célja az volt, hogy hazai és külföldi piacon is ismert és elismert legyen a minőségi magyar pálinka. Továbbá kiemelte, hogy a kereskedelmi pálinkafőzdék munkájának köszönhetően mára már egy magas minőségű, igazi gasztronómiai különlegességgé vált a termék, mely nemzetünk egyik kiemelkedő produktuma.

Nobilis Márton elmondta, az idei Nemzeti Pálinkakiválóság Program ősszel került meghirdetésre, amelyre 16 pálinkaház összesen 103 tétellel nevezett. Hozzátette, a számok is azt mutatják, hogy a pandémia, majd az orosz-ukrán háború okozta nehéz gazdasági helyzet ellenére is egyre népszerűbb a program a kereskedelmi főzdék körében. A szakmai zsűri véleménye alapján végül a 2022. évi Nemzeti Pálinkakiválóság Programba nevezett termékek közül 13 Pálinkaház 67 tétele kapott minősítést. Ebből 49 tétel Pálinkakiválóság és 18 tétel TOP Pálinkakiválóság minősítést ért el.

A korábbi évek sikerei után idén is kiválasztották a TOP pálinkakiválóságnak minősített pálinkák közül az Agrárminisztérium pálinkáját. Ezt az elismerő címet 2022-ben a Lunczer Pálinkaház, fürtös meggy pálinka tétele kapta. Ez egy olyan családi pálinkafőzde, amely a Dunkakanyarban fekvő, Kosd településen található, és a Nemzeti Pálinkakiválóság Program létrehozásának évében alakult. A díjazott párlat több éves magas színvonalon végzett munka, tanulás és kísérletezgetés beérett gyümölcse.

Egyetlen dolog van, ami nem változott a hosszú évek és sok változás során sem, az pedig a magyar ember pálinka szeretete – zárta sorait Nobilis Márton.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

pálinka

pálinkafogyasztás

pálinkafőzde