Mennyei kísértés a szupertitkos összetevős rántotta: itt a legújabb TikTok slágerrecept

HelloVidék   
  Megosztom
Mennyei kísértés a szupertitkos összetevős rántotta: itt a legújabb TikTok slágerrecept

A TikTokon terjed egy videó, amiben nem másra öntik a felvert és megfűszerezett tojásokat, mint vajon pirított, nagy szemű zsemlemorzsára. De ha már tojás és rántotta, hozunk még hozz pár remekbe szabott magyaros receptet!

Ha meguntad az egyszerű rántottát, akkor ez lesz az új kedvenced! Egy kis módosítás, máris más ízeket érzel. Bármennyire is meglepő lehet ez a szokatlan összetevő, tényleg nagyon passzol a rántottába. Íme a mindmegette.hu által is közzétett recept, amit a kitchn.com oldalról szemléztek. Hozzá közölték a receptet is:

  • A tojásokat felverjük, öntünk hozzá egy kis tejet, ízlés szerint reszelt parmezánt, majd sózzuk, fűszerezzük!
  • Egy serpenyőben közepes lángon vajat olvasztunk, és hozzáadjuk a lehetőség szerint durva szemű Panko zsemlemorzsát – két tojásonként egy evőkanállal számolhatunk – és szépen lassan, folyamatos kevergetés mellett aranybarnára pirítjuk, megvárva, míg a vaj finom dióillatot nem áraszt (ez körülbelül 4 perc).
  • Hozzáadjuk a felvert tojásokat, és a szájízünknek megfelelő sűrűségűre sütjük a rántottánkat!
  • Mielőtt a tojást ráöntjük a zsemlemorzsára, egy evőkanálnyit szedjünk ki belőle, és a kész rántottánkat hintsük meg vele – így még ropogósabb lesz az élmény!

Hozzá egy friss TikTok recept:

@dommelier Panko eggs and cheese a la @intothesauce #breakfast ♬ original sound - Dommelier

Ha mégis egy igazi magyaros tojásos parasztreggelire vágyunk, íme, egy felturbózott tojásos recept:

@kindicsoki #tojás #rántotta #kolbász #hagyma #tárkony #só #bors #paprika #rukkola##petrezselyem #paradicsom #tejszín #reggeli #magyarreggeli #gyorsanfinomat ♬ I'm Good (Blue) - Cupido

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

rántotta

recept