Leesik az állad: Tirpák Fesztivált rendeznek a vidéki nagyvárosban

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Leesik az állad: Tirpák Fesztivált rendeznek a vidéki nagyvárosban

Több mint ötvenféle étel több ezer adagját készítik el a benevezett amatőr és profi főzőcsapatok a péntektől vasárnapi tartó 10. Tirpák Fesztiválon Nyíregyházán.

A gasztronómiai rendezvény keretében tartják meg szombaton a Népi ízek találkozóját és vasárnap a bogrács- és grillbajnokságot, előbbi programon huszonkét, utóbbin pedig harminckét amatőr főzőcsapat mutathatja meg főzőtudását, de ott lesznek a helyi éttermek és hagyományőrző egyesületek gasztroalakulatai is - mondta az eseményt beharangozó hétfői sajtótájékoztatón Ulrich Attila, a nyírségi nagyváros alpolgármestere.

Megjegyezte, az első napon az érdeklődők megkóstolhatják a szabolcsi-nyírségi tájegység számos gasztronómiai különlegességét, többek között a szabolcsi töltött káposztát, a brinzás galuskát, a ludaskását, a kötött tésztalevest, a tirpák burgonyalepényt, a tésztás paszulylevest vagy a puliszkát sült kolbásszal.

A szombati gasztrotalálkozó és vasárnapi bogrács- és grillbajnokság csapatait szakmai zsűri fogja értékelni, amely minden eddiginél több díjat fog odaítélni a jól teljesítő csapatoknak. Érkeznek főzőtársaságok a vármegye mellett a határon túlról, például a szlovákiai Nagykaposról vagy a lengyelországi Gorlicéből is. A háromnapos gasztrorendezvényt kulturális és zenés program kíséri, pénteken Korda György és Balázs Klári, szombaton Takács Nikolas és Rúzsa Magdi lép fel a Kossuth téren. Rajtuk kívül a helyi és vármegyei néptánc egyesületek, tánccsoportok, fúvószenekarok és mazsorettek szórakoztatják a közönséget.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

fesztivál

tirpák fesztivál

nyíregyháza

szórakozás

gasztro