Megőrülnek a magyarok ezért a tökös finomságért: így készül a házi pumpkin spice szirup

HelloVidék   
  Megosztom
Megőrülnek a magyarok ezért a tökös finomságért: így készül a házi pumpkin spice szirup

Ha a szezonális kávékülönlegességeket nézzük, az ősz egyik órási kedvence világszerte a Pumpkin Spice Latte. El se hinnéd, de immáron 20 éve, hogy megszületett ez a kávéital, melyben a sütőtök és az illatos fűszerek járnak táncot az eszpresszóval, a tejjel, amit a tejhab koronáz meg. De hogyan is született meg a Pumpkin Spice Latte? Hogyan készíthetjük el mi is, saját otthonunkban? Ennek jártunk most utána.

Az egész világot meghódította

A Pumpkin Spice Latte a Starbucks kávézólánc terméke. A kávéital 2003 januárjában született, amikor a kávézólánc téli szezonális italkínálatát akarta bővíteni. Nem bízták a véletlenre a dolgot, mivel a sütőtök óriási népszerűségnek örvendett, ennek hullámát meglovagolva kísérletezték ki a specialitást. Többféle változatot is kipróbáltak és kitaláltak, melyekben a sütőtök és a fűszerek tökéletes arányát próbálták megtalálni. Végül azonban egy olyan verzió győzött, amely nem tartalmaz sütőtököt, hanem az ívilágot életre keltő fűszerkeverék bolondítja meg. A Pumpkin Spice Lattét 2003 őszén Washingtonban és Vancouverben már meg is kóstolhatták a kávérajongók, ami csakhamar az egyik kedvenccé vált. 2004-ben már az összes amerikai Starbucksban feltűnt és a legnépszerűbb szezonális ital lett.

2015-ben fontos változás történt

2015 augusztusában megújult a Pumpkin Spice Latte receptje, noha a változást a kávéimádók többsége észre sem vette, hisz ízében alig különbözött az új verzió a már megszokottól. A cél az volt, hogy tököt is tartalmazzon az ital, és el akartak távolítani minden mesterséges színezéket. Ekkor került bele a sütőtökös pite ízű szirup, amely cukorból, sűrített sovány tejből, sütőtökpüréből készült.

Hogyan készül házilag?

Ha ügyesen mixeljük az alapanyagokat, akkor akát 1-2 hétre elég szirupot is összedobhatunk, így egy pohár árából több napig kortyolhatjuk reggelente a házi pumpkin spice latténkat. De ne is szaporítsuk tovább a szót, íme egy egyszerű recept a sziruphoz:

@elmenykertesz Csináljunk egy Pumpkin Spice Latte-t, na meg fűszerkeveréket és szirupot!? Még soha nem ittam Pumpkin Spice lattet, kerestem egy receptet, mi kellhet hozzá. A fűszerkeveréket lehet használni süteményekhez is, a szirupból a tököt viszont ne hagyjuk ki, ettől lesz vadító íze! Nagyon jó lett, meg is jött a kedvem az őszhöz tőle, mindjárt itt a Haloween szezon is, nagyon komoly szokott lenni a dekor minden évben itthon!?#élménykertész #pumpkinseason #pumpkinspice #pumpkinspicelatte #tök #haloween ♬ Autumn Leaves - Timothy Cole

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

házi pumpkin spice szirup

házi pumpkin spice latte

recept

pumpkin spice szirup recept