Itt az országos halászlé-körkép: ennyiért rendelheted házhoz idén karácsonykor az ünnep slágerét

HelloVidék   
  Megosztom
Itt az országos halászlé-körkép: ennyiért rendelheted házhoz idén karácsonykor az ünnep slágerét

A karácsonyi vacsora elmaradhatatlan kelléke a halászlé, ám sokszor előfordul, hogy a karácsonyi bevásárlás, és készülődés miatt már nem jut elég időnk arra, hogy otthon passzírozgassuk, és tisztítsuk a halat. Egy kis utánajárással azonban rengeteg időt spórolhatunk, mivel manapság már rengeteg étterem szállít házhoz rendeléseket. Körképünkben arra voltunk kíváncsiak, hogy az egyes vidéki vendéglátóhelyek milyen áron kínálják a halászlét idén karácsonykor, honnan érdemes rendelnünk.

Magyarországon szinte elképzelhetetlen a karácsony halászlé nélkül. Bár sok mindenben különbözhetnek a receptek, mégis vannak közös metszéspontok, így akármelyikkel is találkozunk biztosan isteni finom lesz a végeredmény. Nagyon sok étteremben már elkezdték felvenni az előrendeléseket halászlére, vagy más elviteles ételekre.

Az éttermek sokféleképpen próbálkoznak azért, hogy a lehető legfinomabb ízekkel rukkoljanak elő karácsonykor, és azért, hogy az emberek az otthonukban élvezhessék a magyar gasztronómia csúcsteljesítményeit.

A HelloVidék most utána járt, hogy az ország egyes éttermeiben mennyibe kerülne egy adag halászlevet házhoz rendelni, illetve, hogy milyen alternatívák adódnak.

Az éttermeken kívül még számos helyen lehet rendelni karácsonyra, így ez egyáltalán nem rangsor, csak egyfajta iránymutatás. Mindamellett kíváncsiak voltunk arra is, hogy mi a véleménye az egyes helyekről a vendégeknek, ezért megnéztük, hogyan értékelték a szolgáltatásokat.

Rév Csárda, Érsekcsanád

Érsekcsanádon, a Rév Csárda az előre meghatározott időben, és helyekre vállal kiszállítást is. Az ikonikus „halászos halászlé pontyból a mi tésztánkkal” szabad szedéssel merhető, és mintegy 50 percet kell várni, míg kifő. Ha igazán jó szeretnénk lakni, akkor viszont mélyen a zsebünk kell nyúlni, mivel a legolcsóbb hallé 5200 forintba kerül.

Értékelés: 4,3 pont – 803 vélemény

Utolérhetetlen ízvilágú halászlé. Külön szépségtapasz, hogy kormos bográcsban került feltálalásra. A kiszolgálás kedves és gyors volt. Előre megbeszéltük, mit kérünk, így nem okozott gondot a nagyobb csapat gyors kiszolgálása. Csak ajánlani tudom.

Paprika Csárda, Zamárdi

A Paprika Csárda remek választás lehet azoknak, akik a Balatonnál, vagy Zamárdiban szeretnék eltölteni az ünnepeket, Az étterem a város központjában helyezkedik el, kb 500 méterre a Balaton parttól. Budapest felől érkezve a 7-es úton a vasútállomással szemben a második lámpás kereszteződés után a bal oldalon. Nagykanizsa felől érkezve, szintén a második lámpa előtt jobb kéz felől található. Ami az árakat illeti, a halászlé ára adagonként 2.990 forint, természetesen választható, hogy ponty, harcsa, vagy vegyes adagot kérünk.

Értékelés: 4,6 pont – 3258 vélemény

Manapság ritka az ennyire jó fej közvetlen kiszolgálás. Az ételek finomat voltak. Szépen voltak tálalva. Már többször voltunk itt , de még menni is fogunk.

Aranyhal étterem, Győr

A Győr belvárosától 8 km-re, a gyirmóti halásztavak mellett található étteremben pontyhalászlével (2190 Ft) készülnek az ünnepekre. Készítenek finom, piros hallevest harcsából (2490 Ft), de az igazi ínyencek a háromféle hallal készült gourmet-halászlevet is megkóstolhatják (2690 Ft). Amit fontos tudnunk, hogy a rendeléseinket legkésőbb december 21-ig le kell adnunk, mivel arra már nem lesz lehetőségünk 23-24-én.

Értékelés: 4,2 pont – 865 vélemény

Az ételek nagyon finomak, az adagok hatalmasak. A pincérek előtt le a kalappal.

Vizafogó Panzió, Baja

A bajai halászlének nincs sok titka, ami van, azt úgysem áruljuk el. A felületes szemlélő számára úgy tűnhet, nem nagy kunszt elkészíteni. Hal, hagyma, fűszerpaprika, só, víz.

Baján, a főtértől csupán néhány percre a Vizafogó Panzió, ahol akár mindennap úgy érezhetjük magunkat, mintha kirándulnánk. A kultikus karácsonyra is rendelhetünk a klasszikus bajai halléből, ha nincs kedvünk otthon főzőcskézni. A bajai halászlé gyufatésztával 5700 Ft-ba kerül. Rendeléseket december 24-én, délelőttig vesznek fel. Ehhez kérhetünk még belsőséget 2 ezer forintért, illetve pluszban extra harcsát 3500 Ft-ért.

Értékelés: 4,7 pont – 2300 vélemény

Mi csak vacsorázni voltunk, kint ettünk, szuper idő volt, a kinti rész hangulatos. A rendelt ételeink finomak voltak, gyorsan kiszolgáltak bennünket, a pincér is kedves, segítőkész volt.

Veszély Csárda, Békéscsaba

A Békéscsaba és Gyula között a 44-es főút mentén különleges természeti környezetben, hagyományokra épülve található a teljesen megújult Veszély Csárda. Az étterem hatalmas választékkal, a klasszikus csárdaételeket és a mai kor gasztronómiai értékeit egyaránt felvonultatva várja a vendégeket. Újdonság, hogy az étteremnél már Online is van lehetőség leadni a rendeléseinket, a kiszállítás pedig ingyenes. A legolcsóbb halászlé ára itt 1790 Forint, míg a nagyobb adagé 2990 Forint.

Értékelés: 4,6 pont – 1092 vélemény

Kedves és gyors kiszolgálás. A heti ajánlat mindig páratlan. Desszertet sem érdemes kihagyni. Ajánlom.

Dunagyöngye Halászcsárda, Dunaújváros

A halászlérajongóknak legalább egyszer mindenképp érdemes elzarándokolniuk a Dunagyöngye Halászcsárdába, ugyanis olyan ízélményben lesz részük, amihez hasonlót csak kevés étterem nyújt az országban. A csárda szíve és lelke a halászlé, melyet a helyi legenda, Paczolay Benő receptúrája alapján készítenek.

A harcsahalászlé itt 4190 Forint, a vegyeshalászlé 3990 Forint, a korhelypontyhalászlé ára pedig 3890 Forintot kóstál. Ha viszont kíváncsiak vagyunk a ház specialitására akkor 3690 Forintért megkaphatjuk a Dunagyöngye pontyhalászlét is.

Értékelés: 4,5 pont – 3294 vélemény

A mai napon ketten ültünk be ebédelni a férjemmel. A kedves fogadtatás és az italok kiválasztása után egy füstölt haltöpörtyűt és egy harcsahalászlét választottunk, majd ezután ketten csak egy főételt mertünk rendelni. Szép környezetben,finom ételek, udvarias kiszolgálással , egyszóval szívből ajánlom Mindenkinek!


Szent Márton Plébánia, Szombathely

Érdekességként megjegyzendő, hogy ebben az esztendőben egy plébániában is felszolgálják majd a halászlét. A szentestei halászlét a Szent Márton Templomban fogják kínálni szenteste napján. Az elkészült halászlét vasárnap délután 14.00 órakor áldják meg szertartás keretében. Egy adag halászlé ára 1500 forint lehet majd. Megrendelni a plébánia irodájában lehet december 16-ig.

Ilka Csárda Panzió, Göd

Az Ilka Csárda Panzió már több, mint két évtizedes tradícióra visszatekintő családi vállalkozás. Széles körben ismert és közkedvelt éttermük, családias szeretettel várja egész évben a vendégeit. A Csárda Budapesttől csupán 25 km-re van, a Dunakanyar kapuja néven is ismert városban, Gödön.

Az árak tekintetében a Harcsa halászlé bográcsban paszírozott halászlé harcsa szelettel 2950 Forint, a Ponty halászlé csészében 2190 Forintba kerül. Ehhez passzírozott halászlé ponty szelet jár.

Értékelés: 4,3 pont – 1397 vélemény

A választék bőséges. Az ételek bőven kiadóasak voltak és nagyon finomak. Régen nem ettünk ennyire finom ételeket. A kiszolgálás kedves és mosolygós volt. Csak ajánlani tudjuk ezt a helyet.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gaszto

halászlé

karácsony

rendelés