Kész horror, mennyibe kerül idén Szegeden egy adag halászlé: ez fájni fog

HelloVidék   
  Megosztom
Kész horror, mennyibe kerül idén Szegeden egy adag halászlé: ez fájni fog

Elkezdődött a roham a karácsonyi halászléért. Szeged legnagyobb halászcsárdájában csütörtökön már vitték karácsonyra az ünnep népszerű ételét, amelyből idén itt 5100 forint egy adag - számol be róla a Délmagyar.

Ahogy a Délmagyar írja, Szeged legnagyobb halászcsárdájában már megkezdődött a roham a karácsonyi halászléért:

A rendeléseket látva kijelenthetjük, hogy a halászlé népszerűsége továbbra is töretlen. A költségeink magasak, de utolértük magunkat, jó évet zárunk

– összegezte 2023-at Frank Sándor, mesterszakács, csárdagazda, aki azt is elárulta, hogy több kamionnyi műanyag dobozzal készülnek a karácsonyi rohamra a Fehértói halászcsárdában.

Nem csak a halászlé népszerű nálunk, az csak egy része a munkánknak. A töltött káposzta, malacsült, halas és sültes vegyestálak is népszerűek karácsonykor

– tette hozzá.

Akinek hűtött, fagyasztott halászlé kell, azzal is állnak rendelkezésére. Mint Frank Sándor mondta, aki pedig igazán ügyes, az alaplevet vesz és otthon belefőzi a halat. Aki a Fehértói halászcsárdából vinne halászlevet, adagonként 5100 forinttal készüljön. A csárdagazda tudja, hogy ez nem kevés, de ilyenkor a legtöbben úgy vannak vele, hogy egy évben egyszer kibírják.

Az Algyői halászcsárdában, ahol már nem vesznek fel több rendelést karácsonyra, 4200 a ponty, 4700 a vegyes és 4900 a harcsa halászlé. Ugyanez a Kiskőrössyben 4400, 4500 és 4600 forint.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

halászlé

ár

karácsony