Itt az új Guinness rekord: ismét Sajóvámosé a leghosszabb kolbász!

HelloVidék   
  Megosztom
Itt az új Guinness rekord: ismét Sajóvámosé a leghosszabb kolbász!

Nem akármilyen eredményt állítottak fel február 3-án éjfél után néhány perccel a X. Vámos-Toros Nap “felvezetőjeként” Sajóvámoson, ahol egy 3972 méter hosszú kolbásszal új Guinness rekord született.

Váradi Lajos, Sajóvámos polgármestere, X. Vámos-Toros Nap főszervezője már előre jelezte, hogy határozott szándékuk, hogy a fesztiválon Győrvártól visszahódítják a „leghosszabb kolbászt töltők” hazai és világcímét, amelyet 2020. február 1-jén 2732 méteres kolbászukkal a vajdasági Turiától nyertek el. De csak egy hétig örülhettek Magyarország és a világ leghosszabb kolbászát töltő címnek, mert 2020. február 8-án Győrváron, a VII. Vas Megyei Gasztronómiai Fesztiválon, 3490 méter hosszú kolbásszal új Guinness rekord született - számolt be róla a boom.hu.

A szervezőkkel úgy döntöttünk, hogy megkísérelünk új világrekordot felállítani. Az elmúlt napok, órák az új világrekord felállításával teltek el és hamarosan kiderül, sikerül-e visszahódítani a "leghosszabb kolbászt töltők" hazai és világcímét

- mondta Váradi Lajos.

A lap munkatársai a helyszínről jelentették, hogy sikerült az akció: megdöntötték a saját és korábbi rekordot is Sajóvámoson. Újabb Guiness-rekord született. A péntek reggel 7-től péntek éjfél után 4 percig tartó munkában 3972 méter kolbászt sikerült készíteni a szorgos kolbásztöltőknek.

A Farkas Gyula vezette kolbásztöltő csapat 14 tagjára hárult a feladat, hogy megtöltse a rekord hosszú kolbászt. Minőségi alapanyagot használtak be, amely biztosítja a hagyományosan finom sajóvámosi kézműves kolbász megszokott kiváló minőségét. A kolbász töltéséhez, mintegy három tonna fűszeres alapanyagot használtak fel.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gasztro

kolbász

guiness-rekord

rekord