Megtörtént a díjátadó: kiderült, melyek hazánk legjobb Pálinkás Bonbonjai

MTI   
  Megosztom
Megtörtént a díjátadó: kiderült, melyek hazánk legjobb Pálinkás Bonbonjai

 Átadták az Év Pálinkás Bonbonja verseny díjait a 24. Gyulai Pálinkafesztiválon szombaton.

Az Év Pálinkás Bonbonja a dunaharaszti DantoniChocolate birspálinka bonbonja lett, amely elnyerte a legjobb birspálinkás bonbon címet is. Az Év Pálinkás Bonbonja cím nyertese egyben elnyerte az Agrárminisztérium különdíját is, hiszen a verseny fővédnöke az Agrárminisztérium volt 2024-ben - közölték a szervezők. Tavaly a pálinkafesztivál kiemelt gyümölcse a meggy volt, akkor a cég a legjobb meggypálinkás bonbon kategóriát nyerte meg.

Idén meghirdettek két új kategóriát is a szervezők. A legjobb mentesen készült pálinkás bonbon címét a tolnai Tündércsoki manufaktúra Bodzavarázslat nevű terméke érdemelte ki. A legjobb oktatási intézményben készült kézműves pálinkás bonbont pedig a Budapesti Komplex Szakképző Centrum Gundel Károly Vendéglátó és Turisztikai Technikumában András Mira készítette, az édesség fantázianeve: Fanyarka.

A versenyt idén rendezték meg másodszor, célja a hungarikum magyar pálinka mint nemzeti ital és a minőségi csokoládék közös kulináris élvezeti értékeinek népszerűsítése; továbbá a hazai kézműves csokoládés műhelyek, és a minőségi gyümölcspálinkákat gyártó cégek szakmai együttműködésének előmozdítása volt.

A versenyre Magyarországon vagy határon túl működő, adószámmal rendelkező vállalkozások nevezhettek, amelyek a bonbonok előállításához kereskedelmi célú pálinkafőzdék pálinkáit használhatták fel. Nevezni lehetett krémtöltelékkel készült kézműves pálinkás bonbonnal; és külön bírálták a birspálinka felhasználásával készült édességeket.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gasztro

pálinka

díj

gyula