Nem fenyeget az éhhalál: a betakarítás jó ütemben halad

MTI   
  Megosztom
Nem fenyeget az éhhalál: a betakarítás jó ütemben halad

A kukorica 97 százalékát betakarították Zala megyében, a hektáronkénti átlagtermés 8,8 tonna – nyilatkozta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

A kukorica hektáronkénti átlaghozama 1,75 tonnával haladta meg a tavaly termett mennyiséget. A 25 355 hektárnyi területről betakarított termés megfelel az előírásoknak, fuzárium fertőzés miatti toxint nem találtak.

Az őszi búza kivételével már valamennyi szántóföldi növényt elvetették. Az őszi búza több mint 80 százaléka került a földbe, a tervezett vetésterület 29 840 hektár.

Repcét 16 109 hektáron termelnek, őszi árpát 3305 hektáron, rozst 180 hektáron, triticalét pedig 1290 hektáron vetették el Zala megyében.

Az elmúlt napokban esett csapadék, és a szokatlanul magas hőmérsékletnek köszönhetően a vetések jól fejlődnek, a tél beálltáig várhatóan kellően megerősödnek.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gabona

mezőgazdaság

rozs

betakarítás