Sokat kell várni a bérek emelkedésére, ráadásul az új összegek nem érik el a munkaerőpiac igényeit

MTI   
  Megosztom
Sokat kell várni a bérek emelkedésére, ráadásul az új összegek nem érik el a munkaerőpiac igényeit

A bérek emelkedése hosszan tartó folyamat lehet, a munkaadók 2019-re szóló ajánlata ugyanakkor jelentősen elmarad a munkaerőpiac igényeitől - mondta a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

A munkavállalói érdekképviseletek az 5 százalék körüli béremelési ajánlatnak legalább a dupláját tartják elfogadhatónak, mondta Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke. Jónak tartja, hogy a jövedelmi különbségek országszerte csökkennek, de hozzátette, hogy a munkaerőhiány minden ágazatot elért.

A jelenség - mint mondta - csak ott nem érzékelhető, ahol a piaci elvárásoknak megfelelő fizetést kapnak az alkalmazottak.

Palkovics Imre a Munka törvénykönyve módosítására utalva megjegyezte, hogy az egyéni megállapodás lehetősége kiszolgáltatottá teheti a dolgozókat. A munkavállalói érdekképviseletek ezért sérelmezik, hogy a túlórákról a szakszervezetek megkerülésével is lehet egyezkedni a munkahelyeken – nyilatkozta Palkovics Imre.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

munka

munkaerőpiac

munkaerőhiány

bér

béremelés