Napelemeket telepítettek egy vidéki kórház tetejére

HelloVidék   
  Megosztom
Napelemeket telepítettek egy vidéki kórház tetejére

Kevesebb szén-dioxid-kibocsátás és több millió forintos megtakarítás éves szinten. Ezt hozza az új kórházi naperőmű Orosházán, ráadásul borult időben is termeli az áramot - írja a beol.hu

Közel 130 millió vissza nem térítendő uniós támogatásból építették ki az orosházi kórház tetején a fotovoltaikus rendszert, ami összesen 780 darab napcellát és 202,5 kWp teljesítményt jelent.

A rendszer nagy előnye, hogy nem közvetlen napsugárzással, hanem napfénnyel működik, ami borult időben is lehetővé teszi az energiatermelést. A fejlesztésnek köszönhetően éves szinten akár több millió forintos áramköltség megtakarítása várható, ami további fejlesztésekre is lehetőséget adhat

– mondta dr. Duray Gergő, aki kiemelte, hogy a beruházás az alacsony szén-dioxidkibocsátást segíti elő. A főizgatgató szerint a beruházás hozzájárul az üvegházhatású gázok kibocsátásának a csökkentéséhez, valamint a megújulóenergiafor­rás-felhasználás növeléséhez.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

orosháza

kórház

napelem