Eljárás indult az állatkínzó gazda ellen: rettenetesen bánt minden állatával

Index   
  Megosztom
Eljárás indult az állatkínzó gazda ellen: rettenetesen bánt minden állatával

Állatkínzás miatt emelt vádat az ügyészség egy, a Heves megyei Boconádon élő gazdával szemben, aki olyan borzalmas körülmények között tartotta az állatait, hogy abba azok közül több is belepusztult.

A gazda két lovat, szarvasmarhákat, valamint nagyobb számban juhokat és kecskéket tartott bekerített telephelyén. 2018 tavaszán egy lakossági bejelentésre indult hatósági ellenőrzés feltárta, hogy a vádlott sorozatosan megszegte a haszonállatok tartására vonatkozó előírásokat, írja az Index.

A telephelyet átvizsgáló személyek a helyszínen

  • több mint egy tucat kecske, egy juh és egy szarvasmarha tetemét találták meg, melyek a takarmányozásra szolgáló szalmabálák között hevertek ott, ahol éppen elhullottak.
  • a láncra vert kutyák előtt állati csontok és végtagmaradványok voltak, bizonyságául annak, hogy a vádlott a korábban már elpusztult jószágokkal etette a kutyáit.
  • a szarvasmarhák előtti itató száraz volt,
  • a kecskék etetőjébe több állat feje beszorult.
  • a trágya az állatok elhelyezésére szolgáló szűkös karámokban térdig ért és az ott pangó vízzel keveredett.

Mindezek miatt az illetékes közigazgatási hatóságok kötelezték a gazdát a tapasztalt szabálysértések megszüntetésére, sőt meg is bírságolták őt, ám mindez nem járt semmilyen eredménnyel.

  • a vádlott az állatok vízellátásáról továbbra sem gondoskodott,
  • az elszaporodott rágcsálók irtása érdekében nem intézkedett,
  • a karámokat nem tisztította, a felgyűlt trágyát nem szállította el.
  • három szarvasmarha az éhségtől hajtva végső kétségbeesésében átszakította a villanypásztort, és kitört a szomszédos vetésbe, hogy ott legelhessen.
  • azok közül az állatok közül amelyek a telephelyen maradtak több is elhullott a rettenetes életkörülmények miatt.

A Hevesi Járási Ügyészség a közigazgatási eljárással párhuzamosan megindult büntetőeljárásban állatkínzás bűntettével vádolja a telephely tulajdonosát, akivel szemben próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta.

A Heves Megyei Főügyészség Közjogi Szakága ugyanakkor vizsgálja a kereset benyújtásának feltételeit a férfi állattartástól történő bíróság általi eltiltása érdekében.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

állat

állatkínzás