Brutális traktorok érkeznek a magyar piacra: hamarosan te is kipróbálhatod őket!

Agrárszektor   
  Megosztom
Brutális traktorok érkeznek a magyar piacra: hamarosan te is kipróbálhatod őket!

Május 23-24-én kerül megrendezésre a III. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow Mezőfalván, ahol most is, mint eddig minden évben, a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) lesz a kamara szakmai partnere. Az ország legnagyobb szántóföldi kiállításának előkészületeiről, érdekességeiről Harsányi Zsolt, a MEGFOSZ elnöke és Zászlós Tibor, Mezőfalvai Zrt. vezérigazgatója, a NAK alelnöke tartott tájékoztatót Mezőfalván - írja az Agrárszektor.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) két éve, 2017-ben rendezte meg először a NAK Szántóföldi Napokat a Fejér megyei Mezőfalván, amelyre akkor több mint 15 ezren látogattak el. 2018-ban a Békés megyei Mezőhegyesen került megrendezésre az esemény, a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság kiállítási centrumában. Ahogy az első kiállításnál és most is, szántó a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége volt a kamara partnere.

Idén ismét Fejér megyében, a Mezőfalvai Mezőgazdadsági Zrt. ad majd otthont a III. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShownak május 23-24-én. A rendezvényt szándékosan nem hétvégére időzítették, hanem csütörtökre és péntekre, hiszen nem egy családi vagy hobbirendezvényről van szó, hanem szakmai programokkal várják az érdeklődőket.

A NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow egy álló- és mozgógépes szabadtéri rendezvény, amelynek egy többhektáros terület ad otthont, a munkaeszközöket, gépeket, és gépkapcsolatokat pedig hétköznapi, szántóföldi körülmények között, akcióban is meg lehet majd tekinteni, valamint ki is lehet őket próbálni működés közben. Így a gazdálkodók közvetlenül, és a „terepen”, a szántóföldön szerezhetnek majd olyan releváns és naprakész információkat, amelyek segítik őket a fejlődést biztosító, versenyképességüket segítő döntések meghozatalában. Itt a földmunkák minden fázisáról elméleti ismereteket és gyakorlati bemutatókat kapnak a szakemberek.

A gépbemutatók mellett a mikro- és demóparcelláknál termesztéstechnológiai újdonságok is megtekinthetők majd az eseményen, bemutatkoznak a legújabb nemesítési és kutatási eredmények a gyakorlatban, köztük nagy és biztonságos termést ígérő fajták, hibridek. A kiállító cégek maguk gondozzák a saját fajtáikat, a saját technológiáik szerint, ehhez pedig a NAK öntözési lehetőséget is biztosít. Egyebek közt lennel, borsóval, zabbal, őszi búzával, repcével is találkozhatnak az érdeklődők.

Idén az erdőgazdálkodásra is külön hangsúlyt fektetnek, mivel jelentős területet érint hazánkban és a volumene is számottevő. A rendezvényen ezért bemutatásra kerül az erdőtelepítés, a fás szárú ültetvénytelepítés és az agrárerdészeti fásítások (fasorok, facsoportok, mezővédő fásítások a mezőgazdasági területeken) lehetőségei és hasznossága. A rendezvényen emellett olyan szakmai konferenciák is lesznek majd, amelyek az agrárgazdaság aktualitásaival, és a termelői kihívásokkal foglalkoznak.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne most szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

agrár

mezőgazdaság

traktor