Gigafejlesztések Szolnokon: teljesen átalakul az alföldi megyeszékhely

MTI   
  Megosztom
Gigafejlesztések Szolnokon: teljesen átalakul az alföldi megyeszékhely

Több fejlesztés is megvalósul Tallinn városrészben Szolnokon a közeljövőben, amelyek közül a Puskás Tivadar körút márciusban kezdődött felújítása hamarosan befejeződik - közölte a Tisza-parti város polgármestere a beruházásról tartott helyszíni sajtótájékoztatón.

Szalay Ferenc elmondta: a körút csaknem 60 millió forintos fejlesztése során mintegy 380 méteren újult meg a 13 méter széles útburkolat. Az útpálya két oldalán a korábbihoz képest huszonöttel több, azaz összesen 195 térkő burkolattal ellátott parkolót alakítottak ki.

Emellett a páratlan számozású oldalon a leromlott állapotú kiemelt szegélysort kicserélték a szakemberek, valamint a közterületen levő hulladékgyűjtő konténerek számára 16 zárható tárolót helyeztek elt. Az ingatlanokhoz behajtókat építettek és új fákat is telepítenek majd.

A polgármester beszámolt arról is, hogy az egykori tüdőkórház területének rehabilitációja is folyamatban van. A több mint 555 millió forintos beruházás eredményeként Szolnok legnagyobb közparkja jön létre. Szalay Ferenc szólt arról, hogy a Mester út és környéke közlekedési hálózatának a munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló fejlesztése 2, 6 milliárd forintból valósul meg.

A beruházás során korszerűsítik a Dr. Sebestény Gyula utat a Besenyszögi útig. Körforgalmi csomópontok létesülnek a legforgalmasabb, jelenleg balesetveszélyes közúti csomópontokban: a Dr. Sebestény Gyula út és a Városmajor út kereszteződésében, valamint a végcsomópontban a Mester úton.

A Szolnoki középületek épületenergetikai fejlesztése keretében csaknem 64 millió forintból újul meg a Városmajor úti bölcsőde, illetve több mint 27 millió forintból a Városmajor úti orvosi rendelő - számolt be a polgármester. A bölcsőde korszerűsítése során az épületre napelemes rendszert telepítenek. Az orvosi rendelőben épületgépészeti korszerűsítés történik. Mindkét épület oldalfalát és a födémeket hőszigetelik, nyílászáróikat fokozottan hőszigeteltekre cserélik a szakemberek.

Tóta Áron, a térség országgyűlési képviselője elmondta: Tallinn városrészben mintegy háromezer ember él. A felújítások között említette, hogy jövőre felújítják a Balogh Béla utat is. Emellett mintegy 740 millió forintból fejlesztik a milléri turisztikai terület elérhetőségét szolgáló utat, valamint kerékpárutat is kialakítanak.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szolnok

fejlesztés

megújulás

építkezés