Gigafejlesztések Szolnokon: teljesen átalakul az alföldi megyeszékhely

MTI   
  Megosztom
Gigafejlesztések Szolnokon: teljesen átalakul az alföldi megyeszékhely

Több fejlesztés is megvalósul Tallinn városrészben Szolnokon a közeljövőben, amelyek közül a Puskás Tivadar körút márciusban kezdődött felújítása hamarosan befejeződik - közölte a Tisza-parti város polgármestere a beruházásról tartott helyszíni sajtótájékoztatón.

Szalay Ferenc elmondta: a körút csaknem 60 millió forintos fejlesztése során mintegy 380 méteren újult meg a 13 méter széles útburkolat. Az útpálya két oldalán a korábbihoz képest huszonöttel több, azaz összesen 195 térkő burkolattal ellátott parkolót alakítottak ki.

Emellett a páratlan számozású oldalon a leromlott állapotú kiemelt szegélysort kicserélték a szakemberek, valamint a közterületen levő hulladékgyűjtő konténerek számára 16 zárható tárolót helyeztek elt. Az ingatlanokhoz behajtókat építettek és új fákat is telepítenek majd.

A polgármester beszámolt arról is, hogy az egykori tüdőkórház területének rehabilitációja is folyamatban van. A több mint 555 millió forintos beruházás eredményeként Szolnok legnagyobb közparkja jön létre. Szalay Ferenc szólt arról, hogy a Mester út és környéke közlekedési hálózatának a munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló fejlesztése 2, 6 milliárd forintból valósul meg.

A beruházás során korszerűsítik a Dr. Sebestény Gyula utat a Besenyszögi útig. Körforgalmi csomópontok létesülnek a legforgalmasabb, jelenleg balesetveszélyes közúti csomópontokban: a Dr. Sebestény Gyula út és a Városmajor út kereszteződésében, valamint a végcsomópontban a Mester úton.

A Szolnoki középületek épületenergetikai fejlesztése keretében csaknem 64 millió forintból újul meg a Városmajor úti bölcsőde, illetve több mint 27 millió forintból a Városmajor úti orvosi rendelő - számolt be a polgármester. A bölcsőde korszerűsítése során az épületre napelemes rendszert telepítenek. Az orvosi rendelőben épületgépészeti korszerűsítés történik. Mindkét épület oldalfalát és a födémeket hőszigetelik, nyílászáróikat fokozottan hőszigeteltekre cserélik a szakemberek.

Tóta Áron, a térség országgyűlési képviselője elmondta: Tallinn városrészben mintegy háromezer ember él. A felújítások között említette, hogy jövőre felújítják a Balogh Béla utat is. Emellett mintegy 740 millió forintból fejlesztik a milléri turisztikai terület elérhetőségét szolgáló utat, valamint kerékpárutat is kialakítanak.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szolnok

fejlesztés

megújulás

építkezés