Hasít a magyar turizmus: rekordbevételre lehet számítani

HelloVidék   
  Megosztom
Hasít a magyar turizmus: rekordbevételre lehet számítani

2019 első hét hónapjában is tovább nőtt a magyar turizmus teljesítménye, a hazai szálláshelyek árbevétele 8 százalékkal emelkedett és megközelítette a 300 milliárd forintot. A jó eredményhez a SZÉP-kártya is hozzájárult, amivel az idei évben jelentősen többet fizettek a magyar utazók, közel harmadával többet, mint tavaly.

Örvendetes, hogy továbbra is kiegyensúlyozott a megoszlás a külföldi és a belföldi vendég, illetve vendégéjszaka szám esetében, mi magyarok ugyanúgy kivesszük a részünket a turisztikai forgalom alakulásából.

A legnagyobb 10 küldőpiacunk közül hatnál tovább nőtt a vendégéjszakák száma, a Romániából (+7,5 százalék) és az Amerikai Egyesült Államokból (+6,2 százalék) érkezők esetében volt a legdinamikusabb bővülés az első hét hónapban. Ugyanakkor töretlen az emelkedés az Ukrajnából (+5,7 százalék), az Izraelből (+5,4 százalék), a Franciaországból (+5,1 százalék) és a Kínából (+5,1 százalék) érkező vendégforgalom tekintetében is.

A SZÉP-kártya felhasználás 2019 első hét hónapjában meghaladta a 15 milliárd forintot a kereskedelmi szálláshelyeken, a pihenőkártya költések pedig közel azonos mértékben növekedtek a panziókban és a szállodákban. A Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Program keretében bővülő, megújuló hazai szálláshelykínálat is hozzájárul a szálláshelyek profitabilitásához és fenntarthatóságához, így az ágazat sikeréhez is.

A magyar turizmus versenyképességét erősíti továbbá a jövő januártól életbe lépő szálláshelyi áfacsökkentés, illetve az ágazat legnagyobb digitális fejlesztése is. A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központhoz már több mint 1000 szálloda csatlakozott, és megkezdődött a panziók regisztrációja, jövő évtől pedig már az összes magyarországi szálláshely digitálisan, naprakészen szolgáltat majd statisztikai adatot a hatékonyabb működés, fejlesztések és a célzott marketing kampányok érdekében.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

turizmus

szálláshely

szálláshelyek

bevétel

áremelkedés

hazai szállás

szép-kártya