Hazai siker: ez most a legjobb magyar sör

MTI   
  Megosztom
Hazai siker: ez most a  legjobb magyar sör

A Gálát Budapest kocsmáiban, kisüzemi sörös boltjaiban, az interneten és koncerteken lehet megtalálni december 10-étől. A most megjelenő IPA-t egy gluténérzékeny lakótárs szenvedéseinek enyhítésére készítették először, ám most már a sör eladásaiból alapítványok is profitálnak majd.

Tudlik Balázs első sörét egy debreceni másfél szobás lakásban főzte még 2009-ben, most pedig az egyik legpatinásabb kisüzemi főzdében, a Fehér Nyúlban főzeti söreit. Az évek alatt hobbistából gerilla sörfőzővé vált Balázs, Gála néven hoz forgalomba egy IPA-t, amit először a Keg Sörművházban vernek csapra december 10-én. Persze azóta már gluténmentes sört is készített.

Volt egy gluténallergiás lakótársam, aki elég sokat hangoztatta, mekkora szenvedés is neki, hogy nem ihat sört. Ezért kezdtem el otthon gluténmentes sörrel kísérletezni, és nagyon jó eredmények születtek. Innen jutottam el oda, hogy szeretném a söreimet másokkal is megismertetni.

- mondta Tudlik Balázs, aki nem csak az érzékenységgel rendelkezőknek, de a focirajongóknak is készített sört.

Sok barátom focirajongó, így néha én is leülök velük meccset nézni. Az összefoglalókban a gálázás kifejezés, kb. annyit jelent, hogy a csapat fantasztikusan játszott. A Gála tehát az én baráti körömben azt jelenti, hogy nagyszerű. Gála például az, ha összeülünk sörözni meg társasozni, és egész este szakadunk a röhögéstől. Ezt az emelkedett hangulatot szeretném továbbadni sörömmel!

- tette hozzá Balázs.

Mit takar, hogy szabadelvű és felelősségteljes egy gluténmentes sör?

A szabadelvűség nálunk a szabadságot jelenti, ergo mindenki azt csinál, amit akar, egész addig, amíg azzal másnak nem árt. Mi ebben hiszünk. A felelősségteljesség pedig annyit tesz, hogy a bevételünk egy részével igyekszünk alapítványokat támogatni az élet minden területéről, ez most a MAROM Klub Egyesület lesz

- mondja a sörfőző, aki egy különleges együttműködésre is kitért.

Első sorban azért kezdtünk együttműködésbe a Ricsárdgír zenekarral, mert az egyik kedvenc bandánk. Másrészt az együttes és a Gála személyisége nagyon jól passzol egymáshoz. Mindkettő egy kicsit könnyed, de nem csak vicces, hanem komoly témákban is sok embert tud megszólítani egyedi stílusban. Erről az együttműködésről jövő tavasszal több részletet is megtudhattok.

- emelte ki Tudlik Balázs.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

sör

magyar sör

magyar siker

kézműves

kézműves sör