Bértárgyalások indulnak a Tescónál: sokakat érint az eredmény

HelloVidék   
  Megosztom
Bértárgyalások indulnak a Tescónál: sokakat érint az eredmény

Elkezdődnek a bértárgyalások a Tesco áruházláncnál. A piacvezetőnek számító Tesco folyamatos tájékoztatása nemcsak a dolgozóknak, hanem az összes kereskedelmi szereplőnek jelentős lehet - írja a Magyar Nemzet.

Kedden kezdődnek az idei bértárgyalások a Tesco áruházláncnál. A Magyar Nemzet közölte, csak most derül ki, hogy kér-e a cég titoktartást a szakszervezetektől a korábbi évekhez hasonlóan és ha igen, azok vállalják-e, vagy folyamatosan tájékoztatnak az egyeztetés részleteiről.

A folyamatos tájékoztatás nemcsak a dolgozóknak, hanem az összes többi kereskedelmi szereplőnek is meghatározó lehet, mivel az áruházlánc forgalma és mérete alapján piacvezetőnek számít. A munkavállalói érdekeket két szakszervezet képviseli: a reprezentatív Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete, valamint a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ).

Az, hogy januárig visszamenőleg mennyivel nőnek a fizetések a Tescónál általában többkörös egyeztetés során alakul ki. A lap szerint korábban nemzetgazdasági szinten erre az évre százalékban legalább két számjegyű béremelést tartottak életszerűnek a munkavállalói oldalon, a kiskereskedelemben pedig különösen fontos a fizetések felzárkóztatása a magas fluktuáció miatt.

A dolgozók nagy várakozással tekintenek a kezdődő bértárgyalásokra. Az egyeztetésen fontos nekik az általános munkaerőhiány miatti problémák orvoslása, a munkakörülmények és a fizetések megfelelő alakítása

- mondta Bubenkó Csaba, a KDFSZ elnöke.

Az elnök szerint az alkalmazottak tisztességesen helytálltak a múlt év végén az ünnepi forgalomban, a szezon kifejezetten eredményes volt, aminek vissza kell köszönnie a munkavállalók fizetésében

A Tesco a lap megkeresésére megerősítette, hogy kezdődnek a bértárgyalások, amelyek során az áruházlánc konstruktív párbeszédre törekszik. A sajtóosztály hozzáfűzte, hogy tavaly januártól augusztusig 207 ezer forint volt a legalacsonyabb alapfizetés náluk, amely szeptemberben 215 ezerre emelkedett.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

bér

bérek

tárgyalás

tesco

munkaerő

munka