Bértárgyalások indulnak a Tescónál: sokakat érint az eredmény

HelloVidék   
  Megosztom
Bértárgyalások indulnak a Tescónál: sokakat érint az eredmény

Elkezdődnek a bértárgyalások a Tesco áruházláncnál. A piacvezetőnek számító Tesco folyamatos tájékoztatása nemcsak a dolgozóknak, hanem az összes kereskedelmi szereplőnek jelentős lehet - írja a Magyar Nemzet.

Kedden kezdődnek az idei bértárgyalások a Tesco áruházláncnál. A Magyar Nemzet közölte, csak most derül ki, hogy kér-e a cég titoktartást a szakszervezetektől a korábbi évekhez hasonlóan és ha igen, azok vállalják-e, vagy folyamatosan tájékoztatnak az egyeztetés részleteiről.

A folyamatos tájékoztatás nemcsak a dolgozóknak, hanem az összes többi kereskedelmi szereplőnek is meghatározó lehet, mivel az áruházlánc forgalma és mérete alapján piacvezetőnek számít. A munkavállalói érdekeket két szakszervezet képviseli: a reprezentatív Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete, valamint a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ).

Az, hogy januárig visszamenőleg mennyivel nőnek a fizetések a Tescónál általában többkörös egyeztetés során alakul ki. A lap szerint korábban nemzetgazdasági szinten erre az évre százalékban legalább két számjegyű béremelést tartottak életszerűnek a munkavállalói oldalon, a kiskereskedelemben pedig különösen fontos a fizetések felzárkóztatása a magas fluktuáció miatt.

A dolgozók nagy várakozással tekintenek a kezdődő bértárgyalásokra. Az egyeztetésen fontos nekik az általános munkaerőhiány miatti problémák orvoslása, a munkakörülmények és a fizetések megfelelő alakítása

- mondta Bubenkó Csaba, a KDFSZ elnöke.

Az elnök szerint az alkalmazottak tisztességesen helytálltak a múlt év végén az ünnepi forgalomban, a szezon kifejezetten eredményes volt, aminek vissza kell köszönnie a munkavállalók fizetésében

A Tesco a lap megkeresésére megerősítette, hogy kezdődnek a bértárgyalások, amelyek során az áruházlánc konstruktív párbeszédre törekszik. A sajtóosztály hozzáfűzte, hogy tavaly januártól augusztusig 207 ezer forint volt a legalacsonyabb alapfizetés náluk, amely szeptemberben 215 ezerre emelkedett.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

bér

bérek

tárgyalás

tesco

munkaerő

munka