Milliárdos fejlesztés: folytatódnak a belvízelvezetési munkálatok Nyíregyházán

MTI   
  Megosztom
Milliárdos fejlesztés: folytatódnak a belvízelvezetési munkálatok Nyíregyházán

Újabb projektelemekkel folytatódik Nyíregyháza egymilliárd forint értékű csapadékvíz-elvezetési programja - közölte a város polgármestere sajtótájékoztatón pénteken.

Elhanyagolt rendszert örököltek 2010-ben, a település egyes részein mintegy kétszáz házat veszélyeztetett a belvíz, illetve a csatornák hiánya. Az önkormányzat ezért átfogó megoldási koncepciót dolgozott ki, ennek keretében készült el 2012-ben a belvízprogram, majd kezdődhetett meg a kivitelezése hazai és uniós pályázati támogatások segítségével

- mondta Kovács Ferenc.

Azóta megvalósult az Igrice-csatorna és a bujtosi városliget rendbetétele, záportározók és csatornarendszerek épültek, 2015-ben pedig befejeződött a 2009 óta húzódó városi szennyvízelvezetési projekt is

- emlékeztetett a polgármester, aki hozzátette Nyíregyháza eddig több mint kétmilliárd forint pályázati forrást nyert el belvízelvezetési programok megvalósítására, ennek a része a most folytatódó egymilliárdos környezetvédelmi-infrastrukturális beruházás is.

A fejlesztés keretében elkészültek a nyugati elkerülő út építésével kapcsolatos csatornázási munkák, több borbányai utcában épültek csapadékvíz-elvezető átemelők és tározók. A projekt hátralévő részében a Déli ipartelep és Nyírszőlős közterületi csatornahálózatának rekonstrukcióját végzik el, idén augusztusig.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

nyíregyháza