Nagyot ment a magyar település: itt jegyezték be a legtöbb autót

HelloVidék   
  Megosztom
Nagyot ment a magyar település: itt jegyezték be a legtöbb autót

Óriási különbségeket találunk, ha megnézzük, hogy a lakosságszámhoz képest melyik településünkre van bejegyezve a legtöbb személyautó. A lista élén álló Pest megyei községben minden egyes helyi lakosra tíz darab kocsi jut a csecsemőtől az aggastyánig, míg az utolsó helyezett borsodi falucskában húsz emberre jut egy szem autó - írja a vezess.hu.

Ahogy a portál írja, a listát természetesen Budapest vezeti, viszont úgy gondoljk, sokkal érdekesebb a dolog, ha az adott városban, faluban élők számához képest nézzük a járművek mennyiségét. Ennek alapján a főváros az országos átlagot hozza, viszont elsőre egészen meglepő települések kerülnek a közel 3200 tételből álló lista élére.

A KSH összeállított egy terjedelmes táblázatot a Vezess kérésére, amely tartalmazza az összes hazai város és község járművekkel való ellátottsági adatait. A statisztikai hivatal ezer helyi lakosra vetítve adta meg a számokat, ami azt jelenti, hogy a sort vezető Pest megyei Csomád melletti 10 286-os szám szerint az 1700 lelkes kisvárosban minden egyes polgárra 10-10 darab bejegyzett személyautó jut. Az összes jogosítvány nélküli gyermekre, a csecsemőtől a 17 éves kamaszokig, a jogosítványt soha nem szerzett helyiekre úgyszintén, ahogyan a már régen nem vezető idősekre is.

Ennek alapján íme, az első öt település:

Sorrend Település Személyautók száma/1000 lakos
1. Csomád 10 286
2. Tüskevár 4760
3. Tésa 3933
4. Kutasó 2344
5. Egyházasdengeleg 1545

A cikk itt folytatódik tovább.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

autó

autóvásárlás

autóvásárlás

település