Összefogtak a cégek: nem engedik veszni a falusi turizmust a koronavírus miatt

HelloVidék   
  Megosztom
Összefogtak a cégek: nem engedik veszni a falusi turizmust a koronavírus miatt

A kialakult rendkívüli helyzetben rendkívüli összefogásra van szükség. A szállodai online marketing szakma három vezető szereplője, a HotelHood, a Morgens és a RESnWEB összefogott, hogy közös erővel segítse a szállodákat a koronavírus hatásainak csökkentésében - olvasható a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetségének közleményében.

Mint írják, a három cég megosztja az eddig szerzett és a korábbi hasonló helyzetekben összegyűlt tapasztalatokat és legjobb módszereket. Az 26+1 pontba szedett tanács, javaslat, ötlet közül az 5 alapvetést ismertetjük közös közleményük alapján.

A szolgáltatói szektor – azon belül is a turizmushoz, szállodaiparhoz és vendéglátáshoz köthető vállalkozások – kiemelten érintett a koronavírus által, a vírus negatív társadalmi és gazdasági impulzusai a legnagyobb mértékben itt vannak jelen világszerte. Valamennyi szálláshely – főként a koronavírussal fertőzött területeken lévők – csökkenő foglalási mutatókkal rendelkezik, melyhez a lemondások növekvő trendje párosul.

Fontos, hogy ebben a helyzetben „tiszta fejjel” gondolkodjunk, és a „vészforgatókönyvet” elővéve módosítsunk szállodánk stratégiáján

- írják a közleményben.

Mit tehetsz hotelként, hogy minimalizáld a koronavírus negatív hatásait? Mit tanulhatsz, ázsiai hotelektől, akik sikeresen átvészeltek olyan korábbi vírusokat, mint a SARS 2003-ban, vagy a madárinfluenza és a sertés influenza 2009-ben?

Itt az 5 alapvetés, amit mindenképpen tarts szem előtt:

1. Tartsd a fókuszt a hosszú távú célokon!

Ne hozz vészhelyzet esetén olyan felelőtlen lépéseket, amelyeket később megbánnál! A rosszul átgondolt, rövid távú döntések ugyanis hosszabb távon sokat árthatnak a szállodádnak. Gondold ezt át, mielőtt cselekszel!

2. Védd meg a publikus áraidat!

Ne kínáld szobáidat jelentős kedvezménnyel, ez ugyanis hosszú távon káros hatással lesz üzleti eredményeidre. Ha így teszel, akár évekbe is telhet, mire a piacod újra hajlandó lesz nálad foglalni a mostani, magasabb áraidon. Gondold át alaposan árazási stratégiádat!

3. Ápold a már meglévő ügyfélkörödet!

Ne okozz csalódást lojális, visszatérő vendégeidnek! Bármit is cselekszel, ne változtasd meg szolgáltatásaid korábbi színvonalát! Ha így teszel, hidd el, vissza fog még ütni.

4. Koncentráld marketingtevékenységedet a helyi piacra!

Csoportosítsd erőforrásaidat arra a szegmensre, akik a jelen kialakult helyzet ellenére is utazást terveznek! Azok a vendégek ugyanis, akik törölték külföldi foglalásaikat, jelen pillanatban is alternatívák iránt kutatnak, ezért emeld ki számukra ezt a lehetőséget. Ez egy különösen értékes szegmens lehet számodra a jövőbeli növekedés szempontjából.

5. Ne csökkentsd a marketingköltségeidet!

Összpontosíts a meglévő kereslet megszerzésére, és csak azokról a piacokról vond el költségeidet, ahol kevés, vagy egyáltalán nincsen kereslet. Online marketingköltségeidet irányítsd olyan bevételgeneráló csatornák felé, mint például a kereső marketing, metasearch vagy a retargeting. Vizsgáld meg, melyik csatornák és szegmensek nem működnek a te szálláshelyed esetében.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

falusi turizmus

turizmus

cégek

összefogás

koronavírus

koronavírus-járvány