Gyorsan alkalmazkodnak a gazdák: megkezdődött az egységes kérelmek beadása

MTI   
  Megosztom
Gyorsan alkalmazkodnak a gazdák: megkezdődött az egységes kérelmek beadása

Megkezdődött az idei egységes kérelmek beadása, amelynek eddigi tapasztalatai azt mutatják, hogy mind a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) falugazdászai, mind a gazdálkodók gyorsan alkalmazkodtak a koronavírus-járvány okozta szokatlan helyzethez - közölte az agrárkamara.

Május 15-ig van lehetőség a kérelmek szankciómentes benyújtására, amelyben a NAK falugazdászai is segítik a gazdálkodókat. A korábbi években a támogatási kérelmek évi mintegy 70 százalékát a kamara falugazdászai adták be, akik 2014 óta több mint 1000 milliárd forint forrás megszerzésében segítették a gazdálkodókat

- tették hozzá.

Kiemelték, hogy a koronavírus-járvány hazai kitörése miatt elrendelt kormányzati intézkedések nyomán a kamara a kérelembeadási időszakra is felkészülve számos új biztonsági és ügyfélfogadási szabályt vezetett be, illetve a falugazdász-irodákat a szigorúbb személyes ügyfélfogadási előírások szerint alakította át, egyúttal a helyiségekben biztosította a megfelelő higiéniai feltételeket és védőeszközöket.

A kérelembeadás során 43 támogatási jogcímre, intézkedésre lehet igényelni támogatást, illetve adatszolgáltatási kötelezettséget teljesíteni. Az egységes kérelmet továbbra is kizárólag elektronikus úton, a Magyar Államkincstár (MÁK) online felületén lehet benyújtani.

A beadási folyamatot megkönnyítendő a NAK ismét rövid tájékoztatókat készített a különböző jogcímeken igényelhető támogatásokról, ezek a köztestület portálján érhetők el. Továbbá a NAK és a MÁK együttműködésében elkészült az ugyancsak a beadást könnyítő, 17 részes oktatóvideó-sorozat is

- írta az agrárkamara.

Címlapkép: Getty Images

KIHÚZNA A BAJBÓL 1 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Amennyiben 1 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidővel, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 20 093 forintos törlesztőrészlettel a Raiffeisen Bank nyújtja (THM 7,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 20 126 forintos törlesztőt (THM 7,64%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

nemzeti agrárgazdasági kamara

egységes kérelem

beadás

határidő

koronavírus

koronavírus-járvány