Itt a bejelentés: elhalasztják a debreceni BMW-gyár építését

HelloVidék   
  Megosztom
Itt a bejelentés: elhalasztják a debreceni BMW-gyár építését

A cég arra számít, hogy a járvány terjedése és a korlátozó intézkedések miatt jelentősen csökkent a keresletet az autópiacon az idei évben. Emiatt is döntöttek a beruházások elhalasztása mellett.

A BMW takarékossági okokból a beruházási költségek csökkentéséről döntött, így több beruházását is felfüggeszti, írja a Pénzcentrum. Az ilyen jellegű költségeket a tavalyi 5,7 milliárd euróról kevesebb mint 4 milliárd euróra csökkentik 2020-ban - mondta Nicolas Peter pénzügyi igazgató szerdán a cég sajtótájékoztatóján. Az egyik ilyen projekt, amit példaként felhozott az igazgató, a debreceni üzem építése.

A BMW szerdán tette közzé az első negyedéves számait, ebben arról írtak, hogy erőteljes kötségkontrollt vezetnek be, mert elsődleges a likviditás megőrzése, emiatt a K+F költségeken nem, a beruházásokon viszont spórolni fognak. A konszern az első negyedévben 21 százalékkal kevesebb, összesen 477 111 autót értékesített, ezen belül a BMW eladásai 20, a MINI-é 23, a Rolls-Royce-é pedig 27 százalékkal csökkent.

A cég arra számít, hogy a járvány terjedése és a korlátozó intézkedések miatt jelentősen csökkent a keresletet az autópiacon az idei évben. Emiatt is döntöttek a beruházások elhalasztása mellett.

Salgó András, a BMW Magyarország kommunikációs igazgatója a hírrel kapcsolatos hivatalos reakciójában elmondta: a jelenlegi kivételes helyzetben a BMW Group egyedülálló felelősséggel bír, felkészül a sikeres újraindulásra, mely biztosítja a vállalatnak és munkavállalóinak jövőjét. Munkatársaink egészsége a BMW Group legfontosabb prioritása - számolt be a Portfolio. Salgó András elmondása szerint a BMW Group körültekintően kezeli a válságot, a folyamatokra összpontosítva és mindig a jövőbe tekintve hoz döntéseket. Amíg a válság fennáll, azon dolgozik, hogy a lehető legszilárdabb alapokat teremtse meg, a krízis utáni újrainduláshoz.

A BMW Group továbbra is elkötelezett az új, magyarországi gyáregységével szemben. A vállalat debreceni gyárának megépítése a BMW Group hosszú távú növekedési törekvéseit támasztja alá

– emelte ki a kommunikációs igazgató, hozzátéve:

Szijjártó Péter közösségi oldalán azt írta, a BMW vezetői elkötelezettek a debreceni gyárépítés mellett, amiről biztosították őt a vállalat vezetői. A külgazdasági és külügyminiszter azt is megemlítette, hogy jövő pénteken Debrecenbe érkeznek a gyár leendő vezetői és a beruházás irányítói, akikkel személyesen fognak megbeszélést folytatni. Szerinte a BMW Debrecen iránti elkötelezettségét mutatja, hogy a gyár építési munkálatai már most is zajlanak.

A BMW AG szerdán publikált negyedéves beszámolója alkalmából tartott tájékoztatón hírügynökségi beszámolók szerint Nicolas Peter pénzügyi igazgató közölte, hogy tekintettel a járványügyi korlátozások miatt romló értékesítési kilátásokra, a konszern felülvizsgálja idei beruházási terveit. A beruházásokra elkülönített keretösszeget 5,7 milliárd euróról kevesebb mint 4 milliárd euróra kurtítják. Hozzátette: a jelenlegi helyzet tükrében minden folyamatban lévő projektet újraértékel a konszern, az üzemépítéseket és a modellfejlesztéseket is beleértve. Az adott helyzettől függően egyes projekteket elhalasztanak, másokat pedig tüzetesebb vizsgálat alá vesznek.

A magyarországi üzem üzembe helyezését például egy évvel elhalasztjuk

- jelentette be. Megjegyezte, hogy a magyarországi üzem kivitelezése mellett más projektek is halaszásra kerülnek.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

bmw

bmw-gyár

debrecen

építkezés