Fontos döntést hozott a Zala megyei város: ezekre juthat a milliós összegekből

MTI   
  Megosztom
Fontos döntést hozott a Zala megyei város: ezekre juthat a milliós összegekből

Több mint 900 millió forint bevételkieséssel számol Nagykanizsa, ezért több dolgot is módosítottak a költségvetésen. Továbbra is kiemelt céljuk a munkahelyek megőrzése és fellendítése.

Erre az évre több mint 900 millió forint bevételkieséssel számol Nagykanizsa a koronavírus-járvánnyal összefüggésben, ezért a költségvetés több tételén is módosítottak. Balogh László polgármester elmondta, hogy a járvány alakítja a büdzsét, de továbbra is kiemelt cél a munkahelyek megőrzése és a gazdaság fellendítése, a módosítás előtt a közgyűlési többséget adó Éljen VárosuNk! Egyesülettel (ÉVE) is egyeztetett.

Áttekintették a korábban elfogadott, négy évre vonatkozó gazdasági programot is, amelyet a veszélyhelyzetnek megfelelően aktualizáltak. Beépítettek olyan célokat is, amelyeket az ÉVE frakciója fogalmazott meg javaslatként. Bizzer András alpolgármester kifejtette: összesen 926 millió forint bevételkieséssel számolnak a járványhelyzet miatt, az iparűzési adóból például várhatóan 25 százalékkal kevesebb folyik be a tervezettnél.

Megmarad a korábban 150 millió forintos összeggel létrehozott veszélyhelyzeti alap, ebből új elemként lakhatási támogatást nyújtanak - legfeljebb három hónapon át havi 20 ezer forintot, illetve munkanélküliség esetén plusz 30 ezer forintot a negyedik hónapban - azoknak, akik a veszélyhelyzet miatt veszítik el a munkájukat. A vállalkozásoknak - a korábbi összeget megemelve - 125 millió forintot adnak támogatásként, hogy talpon maradhassanak.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

nagykanizsa

költségvetés

koronavírus