Komp épül a magyar-szlovák határon: 40 km-t spórolhatnak az autósok ezzel a kerülővel

MTI   
  Megosztom
Komp épül a magyar-szlovák határon: 40 km-t spórolhatnak az autósok ezzel a kerülővel

A STRABAG alakítja ki a Neszmély-Dunaradvány komp magyarországi létesítményeit, az átkelővel napi 600 személyautó takaríthat meg 40 kilométeres kerülőt Szlovákia felé - tette közzé honlapján a magyarepitok.hu.

A fejlesztés költsége csaknem 1,8 milliárd forint, a beruházás 85 százalékát európai uniós forrásokból, 15 százalékát magyar és szlovák költségvetési forrásokból fedezik. A kompot a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szerzi be. A szlovákiai fejlesztésekért az Ister-Granum EGTC felel.

Az átkelő lábakon álló neszmélyi épületének alapterülete 170 négyzetméter, a létesítményben 100 négyzetméteres emeleti teraszt is kialakítanak. A STRABAG a magyar oldalon 28 parkolóhelyet épít, a szlovák oldalon 9 helyet alakítanak ki.

A társaság az eredetileg becsült csaknem 1 milliárd forintos nettó ár helyett 849 millió forintért vállalta el a munkát. Az átkelő átadása után a túlnyomórészt magyar lakosságú Dunaradványba és térségébe Magyarországról 40 kilométeres kitérő kihagyásával lehet majd eljutni.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

strabag

komp

kompkikötő

kerülő

fejlesztés

beruházás