Koronavírus-járvány: egy gyerekorvos is megfertőződött Mátészalkán

HelloVidék   
  Megosztom
Koronavírus-járvány: egy gyerekorvos is megfertőződött Mátészalkán

A szeptember 20-i adatok alapján továbbra is 6 pozitív koronavírussal visszaigazolt személy van Mátészalkán. Ebből 5 mátészalkai polgár, 1 mátészalkai személlyel közös háztartásban élő, a járványügyi nyilvántartás szerint a városhoz tartozik - írta meg a Szabolcshír.

Határrendészeti okok miatt 5 fő, egészségügyi megfigyelés okán 20 fő van járványügyi eljárás hatálya alatt. Ebből 17 fő egy koronavírussal megfertőződött, középiskolás mátészalkai diák kontaktjait jelenti, döntő többségében az ő osztálytársai

- közölte videóüzenetében Hanusi Péter polgármester.

Ebben a középiskolai osztályban, 33 diákot érintve mindenki járványügyi eljárás alatt van, információim szerint mindenki tünetmentes. Még a héten digitális tanrend van érvényben számukra, amennyiben tünetmentesek maradnak, jövő hét hétfőtől visszaáll a normál oktatási rend számukra.

- közölte a polgármester.

A tegnapi napon szereztem tudomást arról, hogy egy nem mátészalkai, de városunkban praktizáló házi gyermekorvos tesztje pozitív lett

- tette hozzá a mátészalkai városvezető.

Az orvos rendkívül elővigyázatos módon az első tünetek észlelésétől már nem praktizált. A tünetek jelentkezésével PCR tesztet kért, ennek az eredménye született meg vasárnap délután. A másik három házi gyermekorvos a Népegészségügyi Osztállyal egyeztetve úgy döntött, hogy ellátják a mátészalkai gyermekeket. A teljes rendelő összes helyisége rendkívüli fertőtlenítésen esett át. A házi gyermekorvosok védőeszközben vizsgálják majd továbbra is a gyermekeket

- részletezte Mátészalka polgármestere.

A fertőzéssel érintett háziorvos állapotáról - aki egy mátészalkai betegellátási intézmény köztiszteletben álló munkatársa - a polgármester közölte:

családja tájékoztatása szerint lépésről lépésre javul az állapota, stabil, napközben nem szorul lélegeztetésre, elővigyázatosságból éjszaka még igen.

Ahogy a portál írja, Mátészalkán nem nőtt meg ugrásszerűen a pozitívan visszaigazolt koronavírus fertőzöttek száma, de a koronavírus terjed. Ezért hangsúlyosan kér mindenkit, hogy a járványügyi szabályokat tartsa be.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

koronavírus-fertőzött

gyermekorvos

járvány

fertőzés

mátészalka

szabolcs-szatmár-bereg megye