Koronavírus-járvány: egy gyerekorvos is megfertőződött Mátészalkán

HelloVidék   
  Megosztom
Koronavírus-járvány: egy gyerekorvos is megfertőződött Mátészalkán

A szeptember 20-i adatok alapján továbbra is 6 pozitív koronavírussal visszaigazolt személy van Mátészalkán. Ebből 5 mátészalkai polgár, 1 mátészalkai személlyel közös háztartásban élő, a járványügyi nyilvántartás szerint a városhoz tartozik - írta meg a Szabolcshír.

Határrendészeti okok miatt 5 fő, egészségügyi megfigyelés okán 20 fő van járványügyi eljárás hatálya alatt. Ebből 17 fő egy koronavírussal megfertőződött, középiskolás mátészalkai diák kontaktjait jelenti, döntő többségében az ő osztálytársai

- közölte videóüzenetében Hanusi Péter polgármester.

Ebben a középiskolai osztályban, 33 diákot érintve mindenki járványügyi eljárás alatt van, információim szerint mindenki tünetmentes. Még a héten digitális tanrend van érvényben számukra, amennyiben tünetmentesek maradnak, jövő hét hétfőtől visszaáll a normál oktatási rend számukra.

- közölte a polgármester.

A tegnapi napon szereztem tudomást arról, hogy egy nem mátészalkai, de városunkban praktizáló házi gyermekorvos tesztje pozitív lett

- tette hozzá a mátészalkai városvezető.

Az orvos rendkívül elővigyázatos módon az első tünetek észlelésétől már nem praktizált. A tünetek jelentkezésével PCR tesztet kért, ennek az eredménye született meg vasárnap délután. A másik három házi gyermekorvos a Népegészségügyi Osztállyal egyeztetve úgy döntött, hogy ellátják a mátészalkai gyermekeket. A teljes rendelő összes helyisége rendkívüli fertőtlenítésen esett át. A házi gyermekorvosok védőeszközben vizsgálják majd továbbra is a gyermekeket

- részletezte Mátészalka polgármestere.

A fertőzéssel érintett háziorvos állapotáról - aki egy mátészalkai betegellátási intézmény köztiszteletben álló munkatársa - a polgármester közölte:

családja tájékoztatása szerint lépésről lépésre javul az állapota, stabil, napközben nem szorul lélegeztetésre, elővigyázatosságból éjszaka még igen.

Ahogy a portál írja, Mátészalkán nem nőtt meg ugrásszerűen a pozitívan visszaigazolt koronavírus fertőzöttek száma, de a koronavírus terjed. Ezért hangsúlyosan kér mindenkit, hogy a járványügyi szabályokat tartsa be.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

koronavírus-fertőzött

gyermekorvos

járvány

fertőzés

mátészalka

szabolcs-szatmár-bereg megye