Koronavírus-járvány: egy gyerekorvos is megfertőződött Mátészalkán

HelloVidék   
  Megosztom
Koronavírus-járvány: egy gyerekorvos is megfertőződött Mátészalkán

A szeptember 20-i adatok alapján továbbra is 6 pozitív koronavírussal visszaigazolt személy van Mátészalkán. Ebből 5 mátészalkai polgár, 1 mátészalkai személlyel közös háztartásban élő, a járványügyi nyilvántartás szerint a városhoz tartozik - írta meg a Szabolcshír.

Határrendészeti okok miatt 5 fő, egészségügyi megfigyelés okán 20 fő van járványügyi eljárás hatálya alatt. Ebből 17 fő egy koronavírussal megfertőződött, középiskolás mátészalkai diák kontaktjait jelenti, döntő többségében az ő osztálytársai

- közölte videóüzenetében Hanusi Péter polgármester.

Ebben a középiskolai osztályban, 33 diákot érintve mindenki járványügyi eljárás alatt van, információim szerint mindenki tünetmentes. Még a héten digitális tanrend van érvényben számukra, amennyiben tünetmentesek maradnak, jövő hét hétfőtől visszaáll a normál oktatási rend számukra.

- közölte a polgármester.

A tegnapi napon szereztem tudomást arról, hogy egy nem mátészalkai, de városunkban praktizáló házi gyermekorvos tesztje pozitív lett

- tette hozzá a mátészalkai városvezető.

Az orvos rendkívül elővigyázatos módon az első tünetek észlelésétől már nem praktizált. A tünetek jelentkezésével PCR tesztet kért, ennek az eredménye született meg vasárnap délután. A másik három házi gyermekorvos a Népegészségügyi Osztállyal egyeztetve úgy döntött, hogy ellátják a mátészalkai gyermekeket. A teljes rendelő összes helyisége rendkívüli fertőtlenítésen esett át. A házi gyermekorvosok védőeszközben vizsgálják majd továbbra is a gyermekeket

- részletezte Mátészalka polgármestere.

A fertőzéssel érintett háziorvos állapotáról - aki egy mátészalkai betegellátási intézmény köztiszteletben álló munkatársa - a polgármester közölte:

családja tájékoztatása szerint lépésről lépésre javul az állapota, stabil, napközben nem szorul lélegeztetésre, elővigyázatosságból éjszaka még igen.

Ahogy a portál írja, Mátészalkán nem nőtt meg ugrásszerűen a pozitívan visszaigazolt koronavírus fertőzöttek száma, de a koronavírus terjed. Ezért hangsúlyosan kér mindenkit, hogy a járványügyi szabályokat tartsa be.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

koronavírus-fertőzött

gyermekorvos

járvány

fertőzés

mátészalka

szabolcs-szatmár-bereg megye